Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Fostul casier al Primăriei Vînători, trimis în judecată


   Fostul casier al Primăriei Vînători a fost trimis în judecată pentru delapidare și fals în înscrisuri. Dosarul său a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Focșani.
    Potrivit procurorilor, Ion N., de 64 de ani, care a ieșit la pensie la cerere, la începutul anului trecut, și-a însușit banii contribuabililor. În rechizitoriul întocmit de procurorii din cadrul Judecătoriei Focșani se arată că în perioada decembrie 2011- decembrie 2012, în calitatea de casier al Primăriei Vînători, acesta și-a însușit suma de 90.807 lei încasată de la contribuabili, cu ajutorul a 31 de chitanțe, care nu se mai aflau în circuitul legal din anul 2010.
    La momentul comiterii faptelor, Ion N. era angajatul primăriei, cu o vechime  de 22 de ani. Audiat fiind, el a recunoscut și a avut și o explicație. Le-a spus procurorilor că în anul 2008 a luat un credit de 100 mii lei și avea de plătit o rată lunară de 1.000 lei pe o perioadă de 20 de ani. A spus că odată cu reducerile de salarii, din anul 2010, nu a mai putut plăti rata, motiv pentru care a luat din banii contribuabililor, cu intenția de a-i înapoia ulterior.
    Totul a ieșit la iveală anul trecut, când primarul Ionel Lupu a făcut o verificare în documentele referitoare la terenurile concesionate pentru a vedea cine a plătit și cine este dator. Datornicilor le-au fost trimise înștiințări, iar una dintre persoane i-a spus edilului că a plătit și a dovedit acest lucru cu chitanța primită.
   Primarul comunei Vînători ne-a spus că suma a fost recuperată în totalitate. „Nu mai lucrează de anul trecut din aprilie-mai. A ieșit la pensie la cerere. Prejudiciul s-a recuperat în totalitate de atunci, în câteva zile. Noi avem concesiuni și a trebuit să fac o verificare pentru a avea o evidență a persoanelor care au plătit și care nu. Celor care nu achitaseră le-am trimis înștiințări, iar o persoană mi-a spus că a plătit și a făcut dovada cu chitanța. Important este că a fost recuperat prejudiciul, restul nu mai este treaba noastră”, a spus edilul Ionel Lupu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?