Ediția: Marți 7 Mai 2024 Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024 Nr. 6617

Un vrâncean acuzat de proxenetism preferă să fie extrădat în Italia


   Nicușor T., bărbatul de 32 de ani, din Focșani, pe numele căruia autoritățile italiene au emis mandat european de arestare, va fi extrădat. Pe numele focșăneanului, judecătorii au emis inițial mandat de arestare provizorie pentru 14 zile, apoi dosarul a ajuns din nou pe masa judecătorilor de la Curtea de Apel Galați, care au prelungit mandatul de arestare cu încă 15 zile, începând de astăzi și până pe data de 15 martie, perioadă în care bărbatul va fi și extrădat în Italia. Nicușor T. a fost de acord cu extrădarea.
    Potrivit judecătorilor de la instanța gălățeană, „(…) ia act de consimțământul persoanei solicitate T. Nicușor, de a fi predată autorităților judiciare italiene. Admite cererea autorității judiciare italiene și dispune punerea în executare a mandatului european de arestare emis la data de 08.01.2014 de Judecătorul pentru Cercetări Preliminare din Tribunalul Treviso, pe numele persoanei solicitate T. Nicușor. (…) dispune arestarea provizorie a persoanei solicitate T. Nicușor, pe o durată de 15 zile, cu începere de la data de 01.03.2014 și până la data de 15.03.2014 inclusiv și predarea acesteia către autoritățile judiciare italiene. În baza art.230 Cod procedură penală dispune emiterea de îndată a mandatului de arestare. Ia act că persoana solicitată T. Nicușor nu a renunțat la regula specialității. Onorariul parțial al apărătorului din oficiu (av. Hăineală Andrei), în sumă de 250 lei (din care 200 lei pentru faza procedurii prealabile și 50 lei pentru faza judecății) va fi avansat Baroului de Avocați Galați din fondurile Ministerului Justiției. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Definitivă”.
    Bărbatul a fost identificat pe data de 14 februarie, de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea. După ce a fost găsit, bărbatul a fost dus direct la Galați, unde s-a dispus reținerea sa. Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, bărbatul este suspectat de autoritățile italiene că în 2012 și 2013 și-ar fi sprijinit soția să se prostitueze, el urmând a fi anchetat pentru proxenetism.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?