Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Imobil mistuit de flăcări


   Un bărbat din satul Slobozia Botești, comuna Măicănești, a rămas fără locuință joi dimineață, imobilul fiind mistuit de flăcări. Proprietarul imobilului nu era acasă,  fiind plecat la fiica sa în Călărași, iar flăcările au fost observate de o rudă a acestuia, care locuiește la câteva case distanță. În urma incendiului a ars acoperișul casei, planșeele camerelor de locuit și bunurile care erau în acestea. În plus, incendiul a distrus acoperișul unei anexe și bunurile care erau în interior. 
   Intervenția pompierilor a fost dificilă deoarece focul a fost observat târziu, iar suprafața pe care se manifesta incendiul era foarte mare. În plus, o cantitate mare de materiale combustibile ardea. Pompierii au stabilit în urma primelor verificări că incendiul a fost provocat de un scurcircuit electric. Potrivit unor surse, în casă erau depozitate mai mulre bunuri, inclusiv ale unei rude.
    „La sosirea forțelor de intervenție la fața locului s-a constatat că incendiul se manifesta cu flacără deschisă la nivelul locuinței și al unei anexe gospodărești, pe o suprafață cumulată de cca. 270 mp. În momentul producerii incendiului, în locuință nu se afla nimeni, flăcările fiind observate relativ târziu de vecini. Intervenția pentru stingerea incendiului a fost dificilă, având în vedere cantitatea foarte mare de materiale combustibile, atât din alcătuirea imobilelor, cât și depozitate în interior. În urma acestuia au ars acoperișul casei de locuit, construit din lemn cu învelitoare din tablă, pe o suprafață de cca. 150 mp, planșeele celor cinci camere de locuit și bunurile aflate în interior (articole de mobilier, obiecte electrocasnice, materiale textile), acoperișul unei anexe, construit din lemn cu învelitoare din țiglă și azbociment pe o suprafață de aproximativ 120 mp și bunurile aflate în cele patru încăperi ale acesteia (butoaie, căzi, unelte agricole). De asemenea, s-au degradat pereții din paiantă ai locuinței și anexei. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că evenimentul s-a produs, cel mai probabil, din cauza unui scurtcircuit electric”, ne-a precizat locotenent Cristina Duță, purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea.
    De asemenea, miercuri, în jurul orei 13.20, pompierii au întervenit pe strada Panduri din Focșani. Un echipaj cu o autospecială de lucru cu apă și spumă din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani s-a deplasat la fața locului și a constatat că ardea funinginea depusă pe pereții coșului de evacuare a fumului. Incendiul a fost lichidat în limitele găsite, nefiind înregistrate pagube materiale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?