Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

GALERIE FOTO: Sfaturi şi pliante de la pompieri și voluntari


   Patru puncte mobile de informare preventivă au fost amplasate în locuri cu afluență mare de persoane din Focșani, ieri. Activitatea a fost organizată de Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență (SVSU) Focșani în cooperare cu Inspecția de Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Vrancea. Prin intermediul pliantelor și discuțiilor purtate cu reprezentanții ISU și SVSU, cetățenii care au trecut prin vecinătatea colegiilor „Al. I. Cuza”, „Unirea” și „Ion Mincu”, dar și pe bulevardul București (în Sud) au aflat care sunt măsurile ce trebuie întreprinse pentru a proteja viața și bunurile în cazul manifestării tipurilor de risc potențial generatoare de situații de urgență.
    „Pentru a oferi o reacție corespunzătoare în cazul producerii unor situații de urgență, cetățenii trebuie să fie conștienți de tipurile de risc specifice județului nostru. O bună cunoaștere a măsurilor și acțiunilor ce trebuie întreprinse pentru prevenirea manifestării surselor de risc, comportamentul adecvat pe timpul producerii acestora, cât și acțiunile întreprinse pentru înlăturarea consecințelor situațiilor de urgență conduc la creșterea rezilienței comunităților în fața provocărilor rezultate ca urmare a manifestării atât de diverselor tipuri de riscuri naturale sau antropice”, a precizat locotenent colonel Flaviu-Dorel Chiscop, șeful ISU. Punctele mobile de informare preventivă au fost organizate în contextul sărbătoririi, pe 28 februarie, a Zilei Protecției Civile din România.
    În cadrul inspectoratelor județene pentru situații de urgență își desfășoară activitatea servicii de protecție, pregătire și educație preventivă a populației. La nivelul județului Vrancea, activitatea acestui serviciu urmărește planificarea și realizarea măsurilor de protecție a populației, a bunurilor materiale, valorilor culturale și factorilor de mediu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?