Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624
Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624

Elevii de gimnaziu și liceu pot merge în tabăra de vară pentru cercetași


   42 de elevi de gimnaziu și liceu vor merge anul acesta în tabăra de vară pentru Cercetași, organizată de Ministerul Apărării Naționale (MApN) în parteneriat cu Ministerul Tineretului și Sportului și Asociația de Caritate din Armata României „Camarazii”. Tabăra se adresează elevilor care sunt, la momentul desfășurării concursului, în clasele VI-VII sau IX-XI, și își propune să răsplătească cunoștințele acestora despre Armata României, NATO, UE și să le dezvolte calitățile fizice, trăsăturile și calitățile moral-volitive și afective, spiritul de competiție și de echipă.
    Participanții la această acțiune sunt selecționați în urma unei competiții organizate în perioada 17 martie – 11 mai. Câștigătorii vor participa la o tabără de pregătire, ce se va desfășura la Predeal, în perioada 27 iulie – 3 august. Cei care vor să participe trebuie să știe că acest concurs se desfășoară în două etape, doar prin intermediul internetului. Prima etapă este în perioada 17 martie – 13 aprilie 2014, iar a  doua etapă în perioada 14 aprilie – 11 mai. Întrebările concursului sunt formulate din materiale publicate pe site-ul www.mapn.ro, www.nato.int, http://europa.eu și www.mae.ro, acoperind domeniile: Armata României, NATO, UE, participarea militarilor români în misiuni internaționale, cariera militară.
    În prima etapă echipele înscrise au sarcina de a răspunde la 20 întrebări. Fiecare întrebare conține un singur răspuns corect. Termenul pentru completarea formularului de înregistrare și transmiterea răspunsurilor la întrebările primei etape este 13 aprilie, orele 24.00. Pentru întrebările din prima etapă a concursului accesați: întrebări etapa I. În cea de-a doua etapă se califică toate echipele care răspund corect la cel puțin 15 întrebări din cele 20 ale primei etape. Sarcina echipelor participante constă în a formula răspunsuri la 20 de întrebări și transmiterea lor până la data de 11 mai, orele 24.00.
    Echipa înscrisă în competiție trebuie să dispună de o adresă e-mail, aceasta reprezentând o condiție pentru participarea la competiție. Înregistrarea echipei se face pe formularul afișat pe site-ul  www.mapn.ro/tabara, în locația „concurs”.
   La înregistrare, echipa își va putea alege un nume de utilizator și o parolă, unice, elemente în baza cărora membrii echipei se vor putea identifica pe toată durata concursului, pentru a putea răspunde la întrebările etapei. Pentru ca echipa să poată fi considerată „validă”, este necesară confirmarea ei conform instrucțiunilor pe care primul membru al echipei le va primi pe adresa sa de e-mail, în momentul înregistrării.
    După confirmarea echipei (prin folosirea link-ului de activare primit pe adresa de e-mail a primului membru), puteți accesa întrebările etapei în curs. Când ați decis că dețineți răspunsurile la toate întrebările, puteți completa formularul de concurs prin activarea opțiunii „Răspunde la întrebări”. Această acțiune poate fi realizată o singură dată. După transmiterea răspunsurilor, puteți în continuare să vă autentificați, pentru a vedea întrebările etapei și răspunsurile date, fără posibilitatea de a reveni asupra acestora.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?