Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

O gravidă a ajuns la spital după ce a mâncat FRUNZE DE LEANDRU


   O gravidă de 21 de ani, din comuna Slobozia Bradului, a ajuns la spital la finele săptămânii trecute, după ce a mâncat două frunze de leandru. Femeia, gravidă în cinci săptămâni, ar fi mâncat frunzele în urmă cu mai multe zile, dar a ajuns la Spitalul Județean abia sâmbătă. Cadrele medicale au diagnosticat-o cu „episod depresiv recent, ingestie două frunze leandru în urmă cu trei zile, sarcină 5 săptămâni”. După ce a primit îngrijiri medicale, tinerei i-a fost dat un bilet de trimitere la Psihiatrie, ea nerămânând internată.
    Leandrul este o plantă extrem de periculoasă, fiind încadrată în top 10 cele mai otrăvitoare plante din lume. Se numără printre cele mai folosite plante folosite la decorarea grădinilor și parcurilor, în zonele mediteraneene și, mai recent, și la noi în țară. Are flori superbe și miroase extrem de plăcut, însă este extrem de toxică, căci frunzele, florile și fructele conțin toate substanțele chimice denumite glicozide cardiace, care pot provoca stopul cardiac.
    La Spitalul Județean a mai ajuns și o bătrână din Dumitrești, care a înghițit medicamente cu scopul de a-și pune capăt zilelor. Femeia a ajuns la unitatea medicală duminică și prezenta „stare comatoasă, intoxicație voluntară cu medicamente”. Bătrâna este și acum internată în Secția Interne și, potrivit cadrelor medicale, va mai fi ținută o vreme sub observație.
    Medicii au mai tratat și o femeie din comuna Suraia, care a înghițit șapte tablete de Rivotril- 2 miligrame. Aceasta era agitată atunci când a ajuns la spital și, în afară de tratament, a primit și un bilet de trimitere pentru psihiatrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?