Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Steve Jobs, Snoopy şi John Lennon vor apărea pe timbrele americane


   Steve Jobs, John Lennon, Snoopy și militantul pentru drepturile persoanelor gay Harvey Milk vor apărea în curând într-o serie de timbre care vor fi emise de Poșta americană. Includerea britanicului John Lennon ar putea totuși să creeze controverse în rândul puriștilor, întrucât, de obicei, personalitățile recompensate în acest fel sunt cetățeni americani. John Lennon figurează totuși pe această listă secretă ce a fost publicată vineri în The Washington Post.
   Timbrele cu imaginea unor legende ale culturii pop sunt create pentru a ajuta Poșta americană, a cărei situație financiară este în prezent foarte delicată, și pentru a capta atenția unei noi generații de colecționari. Noi timbre vor fi editate în 2014 și în 2015 și vor include imagini ale unor cântăreți emblematici din anii ’70, precum Janis Joplins, Jimi Hendrix și James Brown.
   Poșta americană își va reedita de altfel timbrul ei cel mai popular din toate timpurile, dedicat cântărețului Elvis Presley, dar și altele din câteva serii clasice, care includ imagini cu torturi de nuntă, inimioare și flori, utilizate în diverse ocazii.
   Poșta americană a avertizat însă că lista cu persoane și subiecte selecționate nu este deocamdată definitivă. Printre personalitățile avute în vedere pentru anii viitori se numără Bill Clinton, George W. Bush, Barack Obama, Michael Jackson și protagonista serialului de desene animate „Dora the Explorer”. Poșta americană preferă să păstreze secretul asupra proiectelor sale în privința noilor serii de timbre, întrucât dorește să beneficieze de vâlva creată înainte de fiecare emisiune de timbre.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?