Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Monitorul Sănătăţii Tale: Proteza scheletată


   Cu toate că nu mai este o noutate în stomatologie, proteza scheletată rămâne un mijloc modern și eficient de tratament al edentațiilor, beneficiind mereu de îmbunătățirile și avantajele pe care le aduce evoluția în domeniu. Atunci când implantul este contraindicat din cauze generale sau locale, apelăm la proteza scheletată, o lucrare dentară complexă și de mare finețe, realizată prin tehnologii speciale și înaltă calificare.
    Proteza scheletată transformă toate dezavantajele unei proteze clasice acrilice în avantaje: rezistență mult mai mare, datorată suportului din aliaj metalic;  fizionomia este redată perfect deoarece atașarea protezei de dinții restanți ai pacientului se face prin intermediul unor sisteme speciale (culise, capse, telescoape) care sunt invizibile unui ochi neavizat; confort sporit de faptul că, deși sunt proteze mobilizabile (se scot pentru igienizare), în timpul vorbirii și masticației nu se mișcă și nici în cazul unor mișcări accidentale (tuse sau strănut). Toate aceste avantaje cumulate determină pacientul să se obișnuiască mult mai repede cu o proteză scheletată decât cu una acrilică. 
    Aceste proteze nu au practic contraindicații, singurele limitări sunt date de lipsa tuturor dinților, situație în care se indică implanturile sau proteza clasică, și dotarea specială a laboratorului, întrucât sunt piese turnate de mare precizie, care necesită echipamente speciale. Dacă acest ultim deziderat este îndeplinit prin preocuparea noastră continuă de a colabora cu cele mai moderne și performanțe laboratoare, din partea pacientului nu este nevoie decât de câțiva dinți sănătoși  rămași pe arcade și dorința de a avea din nou un zâmbet frumos.
    Mulți dintre pacienții noștri se decid pentru acest tip de proteze mai ales din motive estetice. Pentru mulți dintre ei, pierderea dinților naturali este extrem de inestetică și neplăcută, iar o proteză este acceptabilă doar atunci când aspectul de proteză poate fi camuflat cât mai bine. Poteza schelatată poate oferi un confort necesar atât din punct de vedere estetic cât și pentru sănătate. 
 
Medic stomatolog
Dr. Alexandra Rîcu

Dacă aveți întrebări pentru medicii de la Hyperclinica Dent Excel, situată în Focșani, strada Constituției, nr. 36, le puteți trimite pe mail:  redactie@monitorulvn.ro sau pe adresa redacției: Monitorul de Vrancea, strada Bucegi nr. 21.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?