Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621

Sistem de supraveghere video performant pentru siguranţa păncenilor


    Orașul Panciu beneficiază, de la începutul lunii februarie, de un sistem de supraveghere video, realizat datorită proiectului „Instalarea de sisteme de supraveghere pentru creșterea  siguranței cetățenilor și prevenirea criminalității”, finanțat prin Programul Operațional Regional 2007-2013, „Sprijinirea dezvoltării durabile a orașelor – poli urbani de creștere”, Domeniul major de intervenție 1.1 – Planuri integrate de dezvoltare urbană”.
    Viceprimarul Iulian Nica a anunțat că toate cele 70 de camere video, prevăzute în proiect, au fost cuplate la centrul de comandă și control, amplasat în sediul Primăriei și funcționează 24 de ore din 24. Camerele de supraveghere au fost amplasate în spațiile aglomerate din oraș. Astfel, printre obiectivele supravegheate se numără instituțiile de învățământ, spațiile de joacă pentru copii, acces și zone parcări blocuri locuințe, parcările publice și zonele verzi, centralele termice, piața agroalimentară, intersecțiile și principalele artere de circulație din oraș.
    De asemenea, de la începutul anului au fost montate și cele trei panouri de informare publică, utilizate de administrația publică pentru anunțurile de interes general. „Prin implementarea acestui proiect, dorim să prevenim și să stopăm infracționalitatea de pe teritoriul orașului Panciu, chiar dacă, în prezent, orașul Panciu este caracterizat printr-un număr scăzut de infracțiuni stradale. Sistemul de supraveghere video este de ultimă generație și permite înregistrarea, precum și stocarea imaginilor preluate de camerele video pe o durată de 90 de zile. Ne bucurăm că, prin intermediul acestui proiect, orașul Panciu a intrat în rândul orașelor mari din România care utilizează cu succes aceste tipuri de sisteme de supraveghere video”, a declarat viceprimarul Iulian Nica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?