Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Incendiu la Mănăstirea Sihastru din Ploscuțeni


    Pompierii au intervenit la Mănăstirea Sihastru, de pe raza comunei Ploscuțeni, la finele săptămânii trecute, pentru a stinge un incendiu. Izbucnirea flăcărilor a fost anunțată vineri seara, la ora 20.30, iar primii care au ajuns la fața locului au fost voluntarii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență al comunei Ploscuțeni, iar apoi pompierii de la Adjud. Incendiul se manifesta la o anexă a mănăstirii, mai exact la un dormitor, în care ardeau mocnit grinzile din tavan.
Incendiul, care ar fi pornit de la un coș de fum, a fost stins repede și nu s-au înregistrat alte pagube. „În jurul orei 20.30, un apel primit prin intermediul numărului unic de urgență 112 anunța izbucnirea unui incendiu la una din clădirile anexă ale Mănăstirii Sihastru din comuna Ploscuțeni. Către locul indicat au plecat reprezentanți ai serviciului voluntar pentru situații de urgență din localitate și un echipaj cu o autospecială de lucru cu apă și spumă din cadrul Secției de Pompieri Adjud. La sosirea forțelor de intervenție, s-a constatat că, cel mai probabil din cauza unui coș de fum deteriorat, ardeau mocnit grinzile aferente tavanului dintr-o cameră cu destinația dormitor. Incendiul a fost localizat și lichidat în limitele găsite, salvându-se astfel celelalte încăperi ale imobilului. Din fericire, nu s-au înregistrat victime”, ne-a declarat locotenent Cristina Duță, purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea.
    Tot vineri, angajații Stației de Pompieri Panciu au intervenit la stingerea unui incendiu în cartierul Crucea de Sus, izbucnit la gospodăria lui I. T.. În urma acestuia, a ars acoperișul locuinței, construit din lemn cu învelitoare din șindrilă, pe o suprafață de 40 metri pătrați. Din verificări a rezultat că incendiul a fost provocat de un coș, canal sau burlan de fum amplasat ori neprotejat termic față de materiale combustibile.
    În aceeași zi, un alt incendiu a fost anunțat la o gospodărie din Homocea. Când au ajuns la fața locului, pompierii au constatat că ardeau bunurile dintr-o cameră de locuit, respectiv un prelungitor, un televizor și o comodă TV, și s-au afumat pereții încăperii. Cauza incendiului a fost un scurtcircuit electric.
    Pompierilor li s-a cerut ajutorul și sâmbătă, de această dată intervenția având loc la Cârligele. „Intervenția pentru localizarea și lichidarea incendiului ce se manifesta la locuința lui F. J. s-a desfășurat în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al comunei Cârligele. Cel mai probabil din cauza fumatului în locuri nepermise sau neprotejate corespunzător, au ars obiecte de îmbrăcăminte și materiale textile aflate în una din încăperile casei de locuit”, a adăugat locotenent Duță.
     Duminică, la ora 14.20, s-a sunat din nou la 112, de această dată persoana care a cerut ajutorul pompierilor fiind din Câmpineanca. Când au ajuns acolo, pompierii au constatat că ardeau bunurile dintr-o cameră de locuit, dar și că exista posibilitatea ca incendiul să se extindă la întregul imobil. Pompierii au reușit să stingă repede flăcările și să limiteze pagubele produse de acesta. Totuși, au ars bunuri de uz casnic, dar și elemente de tâmplărie și s-au afumat pereții casei. Gospodăria s-a aprins în urma unui scurtcircuit electric.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?