Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Elevii de clasa a VIII-a participă la simularea Evaluării Naţionale


    La nivelul județului Vrancea 3.288 de elevi de clasa a VIII-a ar trebui să participe, astăzi și mâine, la simularea Evaluării Naționale. În Vrancea funcționează 24 de centre de comunicare și 4 centre zonale de evaluare. Rezultatele obținute de elevi vor fi transmise în școli pe 7 martie și nu pot fi contestate. În baza notelor, vor fi purtate discuții cu elevii și părinții acestora, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare. Elevii de clasa a VIII-a dau teste astăzi la Limba Română, iar mâine la matematică. Pe 20 februarie va fi testul la limba maternă. 
    Oficialii din cadrul Inspectoratului Åžcolar Județean (ISJ) Vrancea dau asigurări că aceste simulări nu vor afecta activitatea școlară. „Noutatea este faptul că simularea examenului se va desfășura după o procedură foarte apropiată care stă la baza organizării și desfășurării examenului de evaluare națională. Pe cât posibil, fiecare unitate școlară își va desfășura în paralel și activitatea didactică și doar clasele unde sunt ocupate de elevii de clasa a VIII-a vor avea programată activitatea în cursul zilei, dar după-amaiază. Ideea este că trebuie făcute eforturi să se piardă cât mai puțin sau chiar deloc din activitatea didactică de predare-învățare la celelate clase”, a spus Vasilica Zaharia, șefa ISJ.
    Elevii sunt așteptați în sala de examen până cel târziu la ora 8.30, iar  la ora 9.00 va începe testarea. Ieri au fost repartizați inspectorii pe centre de comunicare. Președintele comisiei de examinare este inspectorul școlar general adjunct Luminița Balaban.
    Rezultatele vor fi afișate pe 9 martie și vor fi dezbătute cu elevii și părinții, iar acolo unde va fi cazul, se va impune un program de recuperare a materiei.

Liceenii se pregătesc de simularea Bac-ului

    De simulări nu vor scăpa nici liceenii, atât de clasa a XII-a cât și a XI-a. În cazul lor, simulările vor începe pe 3 martie, cu proba scrisă la Limba și literatura română. Evaluările vor continua cu proba la matematică pentru cei de la profilurile de real și tehnologic și la istorie pentru cei de la clasele de științe socio-umane. Ultima probă scrisă va fi pe 7 martie, la alegere, în funcție de profil și specializare. Rezultatele la simulările la Bacalaureat vor fi afișate pe 14 martie.
    Notele nu vor fi consemnate în catalog, însă vor fi folosite drept reper în elaborarea metodologiilor și a planurilor pentru asimilarea de către elevi a materiei, acolo unde se constată că există deficiențe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?