Ediția: Marți 7 Mai 2024 Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024 Nr. 6617

GALERIE FOTO: Şcoala „Ştefan cel Mare”, dotată cu aparatură de ultimă generaţie


    Åžcoala ,,Åžtefan cel Mare” din Focșani este de departe cea mai dotată și mai modernă unitate de învățământ cu clasele I-VIII din județ. Cele șase laboratoare ale unității au fost dotate cu aparatură de ultimă generație, pentru a veni în ajutorul elevilor și al cadrelor didactice. Unitatea de învățământ s-a retehnologizat pentru a corespunde cerințelor educaționale ale secolului XXI, iar orele de curs să fie mai atractive atât pentru elevi cât și pentru profesori. Toată această tehnologie de ultimă generație este bine păzită de camere de supraveghere, paznici și agenți de poliție locală. Unitatea de învățământ a fost modernizată prin proiectul „Reabilitare, modernizare și dotare Åžcoala Åžtefan cel Mare Focșani”, finanțat cu fonduri europene, prin Ministerul Dezvoltării. Proiectul a avut o valoare totală de 17.438.160 lei, din care 262.000 lei reprezintă contribuția Primăriei Focșani.
   
    Åžcoala „Åžtefan cel Mare” din Focșani nu dispune doar de spații frumos aranjate, ci și de o dotare pe măsură. În urmă cu aproximativ două săptămâni, laboratoarele unității de învățământ au fost dotate cu două table multifuncționale. De asemenea, toate clasele dispun de CD-playere și câte un calculator performant, care să ușureze munca profesorilor și să facă orele de curs mai atractive. Totodată, au achiziționate și patru videoproiectoare, care vor putea fi folosite de elevi la clasă, dar și în activitățile derulate la bibliotecă sau în laboratoare. Laboratoarele de fizică, chimie, biologie, informatică, informatică și limbi moderne, dar și cabinetele de limba română și matematică au fost la rându-le dotate corespunzător.
    Toată această dotare de ultimă oră este bine păzită de cele 47 de camere de  supraveghere ce au fost montate în toate punctele importante, dar și de cei doi paznici ai unității de învățământ și de un agent al Poliției Locale Focșani. Această tehnică de ultimă generație este utilă celor 1.317 elevi ai unității de învățământ, inclusiv celor de la Grădinița nr.6, arondată școlii. „Au fost amenajate două laboratoarele cu aparatura adusă, inclusiv un laborator fonic. Totul este montat. S-a pregătit și sala multimedia cu o tablă interactivă cu kitul complet, cu videoproiector, laptop, cameră mobilă de documente, calculator, videoproiector, multifuncțională cu laser color, tablă interactivă. A fost adusă și pianina. Acolo se vor organiza spectacole ale școlii. S-a creat un cabinet de limbă română și matematică. El cuprinde xerox color, multifuncțională cu laser color, calculator, televizor, tablă interactivă, dar și suport mobil cu laptop, videoproiector, kit interactiv și cameră de documente portabilă, dar și mese și scaune noi”, a precizat Maricel Ungureanu, directorul Åžcolii „Åžtefan cel Mare” din Focșani.
     De altfel, în urmă cu două săptămâni, chiar dacă nu s-a învățat, toți profesorii au venit la școală pentru a vedea noua dotare, dar și pentru a se instrui cum să o folosească. „Au venit profesorii și au fost instruiți de către firma care a adus aparatura să știe cum să o folosească în interesul elevilor”, a subliniat directorul Ungureanu.
 

Acces în școală pe bază de cartelă
 
    Măsurile de securizare a accesului în școală ar putea fi însă sporite. Åžcoala are sistem de siguranță montat, iar pe viitor se are în vedere achiziționarea cartelelor care va face posibilă intrarea elevilor. Singurul inconvenient ar fi că școlarii ar trebui să își cumpere singuri cartela.
După achiziționarea cartelelor, va fi eliminată definitiv problema persoanelor care ar putea intra în Åžcoala „Åžtefan cel Mare” deși nu au nicio treabă cu elevii sau profesorii. Se speră ca acest sistem modern de acces să fie funcțional de anul viitor. Până atunci, cei din conducerea unității de învățământ caută să negocieze cu o firmă de specialitate soluțiile cele mai ieftine și mai eficiente pentru achiziționarea de cartele. „Doar profesorii dispun de aceste cartele. Mă gândesc ca pe viitor să funcționeze sistemul de acces cu cartelă. Cartela pentru copii nu a fost prinsă în proiectul bugetar și atunci ar trebui ca fiecare să își cumpere. Vom vedea dacă putem negocia pentru cartele ieftine”, a precizat Maricel Ungureanu.
    Toate aceste investiții nu ar fi fost însă posibile fără sprijinul Primăriei Focșani și al Consiliului Local, care au contribuit cu fonduri substanțiale pentru confortul elevilor. „Mulțumesc domnului primar Bacinschi și Consiliului Local pentru modul în care s-au implicat în realizarea proiectului la timp. Lucrările sunt de bună calitate și avem o școală modernă, care se apropie de una din afară. Elevii sunt mult mai responsabili deoarece ordinea impune respect”, a mai spus directorul Maricel Ungureanu.
    De o dotare similară beneficiază și unii elevi ai Liceului de Artă „Gh. Tattarescu” din Focșani. La etajul 3 al imobilului Åžcolii „Åžtefan cel Mare”, unde funcționează o parte din atelierele liceului, s-a investit în dotarea a două săli de teorie muzicală și a 13 cabinete pentru pregătirea individuală a elevilor, toate încăperile fiind antifonate.

Articolul precedent
Articolul următor

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?