Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Ponta: Marţi redesenăm atribuţiile vicepremierilor


    Președintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, că USL va redesena în ședința programată pentru marți atribuțiile vicepremierilor, el arătând că PSD nu va opera modificări în structura Guvernului și că Dan Nica va fi singurul social-democrat care va părăsi Executivul. Întrebat dacă se redesenează atribuțiile vicepremierilor în ședința USL de marți, Ponta a precizat: „Da, e o soluție. Asta discutăm mâine”. El a spus că PSD nu va face schimbări de persoane în Guvern. „PSD nu face modificări de oameni la ministere, singurul care va pleca va fi Dan Nica, va candida la PE, dar nu pleacă chiar acum, ci probabil înainte de campanie”, a spus Ponta. El a precizat că Gabriel Oprea nu va fi retras din funcția de vicepremier. „Nu-l retragem pe Gabriel Oprea. Cum să-l retragem, de ce să-l retragem?”, a spus Ponta. „Am urmărit și eu declarațiile domnului Iohannis și a explicat în modul cel mai clar și mai concret și mai evident ce se întâmplă și chiar vreau să-i mulțumesc pentru modul extrem de corect și clar în care a prezentat discuțiile pe care le-am avut azi”, a adăugat Ponta. „Ce nu s-a înțeles? Că eu cred că toți am înțeles ce a zis și susțin sută la sută tot ce a prezentat domnia sa”, a spus Ponta.
    El a precizat că marți se va discuta despre structura Guvernului. „Mâine (astăzi-n.r.) asta discutăm, pentru că nu se poate, în baza hotărârii 45 din 2012 a Parlamentului – funcția de viceprim-ministru e legată de cea de ministru de Finanțe, ori în momentul în care se leagă de cea de ministru de Interne, trebuie o nouă hotărâre a Parlamentului”, a spus Ponta.
    El a arătat că se va merge în fața Parlamentului pentru a se vedea ce se poate îmbunătăți în funcționarea Guvernului. „Ideea nu e să mergem în fața Parlamentului doar ca să trecem funcția de viceprim-ministru de la Finanțe la Interne, ci să vedem ceea ce putem să îmbunătățim în activitatea Guvernului. Se împlinesc aproape doi ani de când activăm și cu această ocazie vii și ceri sprijin pentru ceeea ceea ce e nevoie – să îmbunătățești partea de funcționare”, a spus Ponta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?