Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Doi copii şi părinţii lor, intoxicaţi cu monoxid de carbon


    Membrii unei familii din Focșani, respectiv mama, tata și cei doi copii de 7 și 5 ani, au fost la un pas de moarte, după ce s-au intoxicat cu monoxid de carbon, emanat de o sobă folosită pentru încălzirea locuinței. În toiul nopții de miercuri spre joi,  femeia s-a trezit cu o stare de rău și a sunat la 112. La locuința lor, de pe strada Militari, a ajuns un echipaj SMURD și o ambulanță SAJ. „În jurul orei 01.50, la dispeceratul integrat ISU- SAJ s-a primit un apel care anunța că patru persoane, aflate în locuința lor de pe strada Militari, din municipiul Focșani, prezintă stare generală de rău. Imediat, la locul indicat au ajuns două ambulanțe, una SMURD din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani și una de la Serviciul de Ambulanță Județean Vrancea. În interiorul locuinței au fost identificați doi copii și părinții acestora, care prezentau stare generală alterată, dispnee, dureri toracice, amețeală și dureri de cap, cel mai probabil în urma unei intoxicări cu monoxid de carbon”, a precizat locotenent Cristina Duță, purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea.
    După ce au fost stabilizați, toți cei patru membri ai familiei au ajuns la spital. Copilul de 7 ani și tatăl său, de 36 de ani, au ajuns la spital cu ambulanța SMURD, iar mama și celălalt copil au fost preluați de ambulanța SAJ. „Echipajele medicale au acordat primul ajutor pacienților, după care i-au transportat la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență «Sfântul Pantelimon» Focșani, pentru investigații suplimentare și tratament”, a adăugat locotenent Duță. După ce au fost investigați și au primit îngrijirile medicale necesare, cei patru au fost lăsați să plece acasă.
    Paramedicii au mai avut și alte intervenții. Le-au solicitat ajutorul persoane care aveau afecțiuni respiratorii și cardiace. Paramedicii din cadrul ISU Vrancea au intervenit în municipiile Adjud și Focșani și în comunele Cotești, Năruja, Vrâncioaia și Vidra, acționând pentru acordarea primului ajutor calificat și transportul pacienților la spital, unde au fost preluați de medicii de gardă din cadrul structurilor de primire urgențe ale spitalelor din Adjud, Focșani și Vidra.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?