Ediția: Vineri 31 Mai 2024. Nr. 6638
Ediția: Vineri 31 Mai 2024. Nr. 6638

Patru fotografi români, pe lista scurtă a premiilor Sony World Photography 2014


   Fotografii români Vlad Eftenie, Iringo Simon, Bogdan Ivan și Roibu Grigore se află pe lista scurtă a ediției din 2014 a premiilor Sony World Photography, una din cele mai importante competiții de fotografie din lume, informează un comunicat. Astfel, fotografii români Vlad Eftenie (categoria Low light), Bogdan Ivan (categoria Oameni) și Roibu Grigore (categoria Panoramă) se află pe lista scurtă a secțiunii Open, o competiție deschisă tuturor fotografilor, în care jurizarea ține cont de o singură fotografie. Juriul a selectat până la zece imagini pentru fiecare categorie. Totodată, Iringo Simon se află pe lista scurtă a secțiunii Youth, categoria Cultură. Competiția este deschisă fotografilor cu vârste mai mici de 20 de ani, iar imaginile sunt jurizate de Organizația Mondială Pentru Fotografie. Câștigătorii secțiunilor Open și Youth vor fi anunțați pe 18 martie.
   Câștigătorii categoriei profesionale și ai râvnitelor premii L’Iris D’Or/ Sony pentru Fotograful anului vor fi anunțați la gala din 20 aprilie, care va avea loc în Londra. Câștigătorul distincției L’Iris D’Or va primi 25.000 de dolari, iar Fotograful anului va primi 5.000 de dolari. De asemenea, toți câștigătorii vor primi cel mai nou echipament fotografic Sony.
   Anul acesta, fotografi din 166 de țări au trimis aproape 140.000 de imagini, înregistrându-se astfel cel mai mare număr de înscrieri din istoria celor șapte ani ai concursului. Dintre acestea, juriul a selectat o listă reprezentativă a celor mai bune lucrări fotografice din întreaga lume. W. M. Hunt, președintele juriului de onoare, a spus că lista finală este „o reprezentare complexă și diversificată a fotografiei internaționale, realizată de un grup internațional de practicanți”.
   Toate imaginile de pe lista finală vor fi expuse la Somerset House, Londra, între 1 și 18 mai, ca parte a expoziției Premiile Mondiale Sony World Photography. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?