Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Spitalul Județean va fi verificat de inspectori sanitari din alte județe


    O echipă de control din cadrul Direcției de Sănătate Publică din alt județ va verifica, în perioada 24-31 martie, Spitalul Județean de Urgență Focșani. Principalul aspect pe care îl va viza acest control este respectarea condițiilor igienico-sanitare. Acest aspect a fost anunțat ieri, în cadrul unei videoconferințe susținute de ministrul Sănătății Eugen Nicolăescu, care a spus că în acest fel, controalele vor fi efectuate cu obiectivitate.
    Managerul Spitalului Județean de Urgență, Constantin Mîndrilă, dă asigurări că unitatea pe care o conduce este pregătită pentru controlul anunțat de ministru. „Este decizia ministerului, o respectăm și îi așteptăm. Noi suntem pregătiți cu absolut orice, pentru orice control. Spitalul funcționează. Avem curățenia necesară, controlul infecțiilor nosocomiale și tot ceea ce înseamnă igienizare este în grafic. Avem stocurile de dezinfectanți asigurate, dar și tot ce înseamnă efectuarea deratizărilor, dezinsecțiilor”, a declarat Mîndrilă.
    În ceea ce privește celelalte spitale din județ, acestea vor fi verificate de o echipă de inspectori din cadrul Direcției de Sănătate Publică Vrancea, în perioada 3-22 martie. După ce vor fi încheiate aceste controale, în perioada 1aprilie – 31 mai, vor fi efectuate acțiuni de recontrol, în cadrul cărora se vor verifica condițiile igienico-sanitare și modalitatea de respectare a măsurilor dispuse.
    În cadrul videoconferinței, ministrul Nicolăescu a amenințat managerii de spitale că, în cazul în care vor fi găsite deficiențe majore, vor fi închise compartimente, secții sau chiar spitale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?