Ediția: Sâmbătă 20 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Sâmbătă 20 aprilie 2024 Nr. 6608

Vrancea iese din starea de alertă


    Vrancea va ieși din starea de alertă, a anunțat premierul Victor Ponta ieri, la ședința Comandamentului de Iarnă, care a avut loc la Guvern. Vrancea se afla sub stare de alertă de lunea trecută, când guvernul a luat această decizie pentru a putea fi înlăturate efectele viscolului puternic din perioada Codului Roșu. Prim-ministrul i-a anunțat pe miniștrii Guvernului să fie pregătiți pentru inundațiile, care  inevitabil vor apărea după topirea zăpezilor. „Încetăm starea de alertă, însă vreau să vă spun de pe acum, chiar dacă poate părea prematur, dar nu e niciodată prematur, bănuiesc că o să ne pregătim la un moment dat pentru niște inundații, că, dacă a nins mult, la un moment dat inevitabil se va întâmpla și acest lucru”, a spus premierul Victor Ponta.
    Vrancea se afla sub stare de alertă de lunea trecută. Atunci, Guvernul a instituit stare de alertă în județele Vrancea, Buzău și Brăila, pentru a putea fi înlăturate efectele viscolului puternic din perioada Codului Roșu. Conform legii, starea de alertă se referă la „punerea de îndată în aplicare” a planurilor de acțiuni și măsuri de prevenire, avertizare a populației, limitare și înlăturare a consecințelor situației de urgență, respectiv ale unui eveniment excepțional care, prin amploare și intensitate, amenință viața și sănătatea populației. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență asigură coordonarea unitară a activităților.
    La nivelul județului Vrancea nu au fost situații în care un primar sau comitet pentru situații de urgență să nu își facă treaba și să nu fi intervenit pentru deszăpezirea căilor de acces.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?