Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636
Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636

30,4 milioane de lei, bugetul municipiului Adjud în 2014


   Peste 30 de milioane de lei. Aceasta este valoarea bugetului municipiului Adjud în anul 2014, buget care s-a aflat în dezbatere publică până astăzi. Proiecția bugetară mai sus amintită va fi dezbătută și supusă aprobării plenului Consiliului Local Adjud în ședința ordinară de mâine.
   Primarul municipiului Adjud, Constantin Armencea, speră că acest buget, care este similar cu cel de anul trecut, va permite municipalității să rezolve problemele cu care se confruntă din punct de vedere administrativ, dar și să continue investițiile. „Bugetul de venituri și cheltuieli a fost stabilit la o valoare de 30,4 milioane de lei și sperăm să ne permită să reușim să cofinanțăm măcar o parte din proiectele de investiții finanțate cu fonduri europene, dar să continuăm și o parte din investițiile locale cu finanțare de la bugetul local”, a afirmat Constantin Armencea.
    Edilul a adăugat că un obiectiv de investiții important, care nu a fost finalizat din lipsă de fonduri, este noul sediu al Primăriei Adjud, situat în parcul central al municipiului. Constantin Armencea a precizat că lucrările au fost sistate ca urmare a lipsei de resurse financiare. El speră ca anul acesta, cu fonduri din bugetul local sau în baza unor proiecte europene, să finalizeze lucrările la această investiție. „Lucrările la noul sediu al Primăriei Adjud au fost sistate din cauza lipsei fondurilor. Pentru finalizarea lucrărilor la acest imobil mai avem nevoie de 3,5 milioane de lei. În acest moment singura sursă de finanțare este de la bugetul local, însă nu excludem posibilitatea ca în  ghidul solicitantului pentru finanțările europene din perioada 2014-2020 să găsim posibilitatea de a accesa un proiect și să obținem finanțare europeană pentru acest obiectiv de investiții”, a precizat primarul Constantin Armencea.
    Un alt proiect de investiții, pentru care va fi semnat contractual de finanțare luna aceasta, este cel privind reabilitarea străzilor Alexandru Ioan Cuza, 1 Mai, Vânători și Mihai Eminescu. Acest proiect a fost avizat favorabil la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. „Documentația pentru reabilitarea și modernizarea celor patru străzi a fost avizată favorabil  la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. Urmează ca în perioada următoare să semnăm contractul și să demarăm procedurile pentru realizarea investiției”, a precizat primarul Constantin Armencea.
    Străzile Alexandru Ioan Cuza, 1 Mai, Vânători și Mihai Eminescu au o lungime totală de 4,5 kilometri. Valoarea investiției este de 7 milioane de lei. Lucrările constau în balastare, asfaltare, refacerea trotuarelor și schimbarea bordurilor.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?