Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621

Şedinţă ordinară la Consiliul Judeţean, vineri


    Bugetul Consiliului Județean și al instituțiilor publice de sub autoritatea sa, pe anul 2014, va fi dezbătut și supus aprobării în ședință ordinară, care va avea loc pe 7 februarie. Pe ordinea de zi sunt 25 de proiecte de hotărâre, inițiate de președintele instituției, Marian Oprișan.
    Plenul Consiliului Județean va decide asupra proiectelor privind:  aprobarea rețelei școlare de învățământ special liceal și special postliceal din județul Vrancea, pentru anul școlar 2014-2015; Emiterea Acordului de Principiu pentru participarea Consiliului Județean Vrancea în proiectul „Monitorizarea stării covoarelor asfaltice și a căilor de rulare ale podurilor/Avertizarea timpurie folosind tehnologii de inspecție avansate”; Preluarea imobilului 660 situat în Focșani, județul Vrancea, compus din construcții și terenul aferent din domeniul public al statului și din administrarea Ministerului Apărării Naționale în domeniul public al județului Vrancea și în administrarea Consiliului Județean Vrancea.
    Totodată, plenul Consiliului Județean va decide asupra reactualizării  indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiții „Reabilitare și modernizare împrejmuire incintă” pentru imobilul situat în municipiul Focșani, strada Cuza-Vodă nr. 56, ce aparține domeniului public al județului Vrancea dat în administrarea Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă „Elena Doamna” Focșani; reactualizarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiții „Construire Bază Sportivă” situat în municipiul Focșani, strada Cuza-Vodă nr. 56.
    Consiliul Județean va decide și dacă va participa la cofinanțarea proiectului „Soluții de integrare pentru grupuri vulnerabile” derulat de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Vrancea și contribuția sa la cheltuielile eligibile și neeligibile.

Mai multe poduri vor fi modernizate

    De asemenea, administrația județeană intenționează să refacă mai multe poduri situate pe drumuri județene, drept pentru care solicită plenului Consiliului Județean aprobarea documentației tehnico-economice, a studiului de fezabilitate, studiilor de teren (hidrologic, topografic, geotehnic) și a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivele de investiții „Construire pod din beton armat pe DJ 241 F peste râul Zeletin, km 12+060, sat Plăcinteni, comuna Boghești, județul Vrancea”, „Refacere și consolidare corp drum DJ 205 R, km 28+130, comuna Poiana Cristei, județul Vrancea”, „Construire pod din beton armat pe DJ 205 D peste râul Pețic, km 8+350, sat Năruja, comuna Năruja, județul Vrancea”, „Lucrări de consolidare și reabilitare a podului din beton armat peste râul Rîmna, apărare de mal și lucrări la albie, pe DJ 204 P, km 15+567, comuna Gura Caliței, județul Vrancea” și „Construire pod din beton armat pe DJ 203 H, peste râul Rîmnicu-Sărat, km 27+700, comuna Dumitrești, județul Vrancea”.
    Totodată, va fi modificat și completat Statutul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „Vranceaqua” și discutat Programul județean de transport public de persoane prin curse regulate pentru perioada 2014-2019, aprobat prin Hotărârea Consiliului Județean Vrancea nr. 105 din 11 octombrie 2013. În ședința de vineri va fi supus dezbaterii și aprobării bugetul CUP SA Focșani pe anul 2014, dar și stabilirea nivelului contribuției anuale a unităților administrativ-teritoriale la finanțarea cheltuielilor ce se referă la furnizarea de servicii sociale, conform standardelor de cost pe anul 2014.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?