Ediția: Miercuri 1 Mai 2024. Nr. 6615
Ediția: Miercuri 1 Mai 2024. Nr. 6615

Ţăranii au restanţe la plata impozitului din agricultură


    Fermierii vrânceni au restanțe de aproape două sute mii lei la plata impozitului pe veniturile agricole, aferent anului trecut. Administrația Județeană a Finanțelor Publice Vrancea a anunțat că s-au încasat, până la 31 decembrie 2013, în contul impozitului pe veniturile agricole, 2,89 milioane lei, cu toate că în urma declarațiilor depuse de fermieri vara trecută au fost calculate și emise decizii de impunere pentru 3,1 milioane lei. De menționat că aceste decizii au fost emise în baza informațiilor furnizate de fermieri referitoare la suprafațele de teren și animalele din gospodării.
    O mică parte din încasări, respectiv 65 mii lei, a fost realizată cu sprijinul funcționarilor din primăriile care au încheiat protocoale cu Fiscul vrâncean. Suma infimă raportată la încasările totale arată că fie fermierii au preferat să ocolească ghișeele primăriilor, fie că salariații acestora au preferat să îi trimită la Focșani pentru a nu mai fi deranjați cu documentele care trebuiau întocmite.
    Conducerea AJFP arată, de asemenea, că la 30 ianuarie 2014, erau valabile doar 39 protocoale cu unități administrativ-teritoriale din Vrancea privind încasarea impozitului pe veniturile din activități agricole și contribuțiile aferente acestor venituri. Pe lista localităților unde primăriile au încheiat asemenea protocoale se află Andreiașu de Jos, Bîrsești, Boghești, Bolotești, Broșteni, Chiojdeni, Corbița, Dumitrești, Golești, Jariștea, Jitia, Homocea, Mărășești, Milcovul, Movilița, Nănești, Năruja, Nereju, Nistorești, Paltin, Păulești, Păunești, Ploscuțeni, Poiana Cristei, Popești, Pufești, Reghiu, Ruginești, Sihlea, Slobozia Ciorăști, Tătăranu, Tănăsoaia, Tulnici, Vidra, Vizantea- Livezi, Vînători, Vârteșcoiu, Vrâncioaia, Vulturu.
„Administrația Județeană a Finanțelor Publice Vrancea face apel la unitățile administrativ teritoriale care au avut încheiate protocoale și au expirat la data de 31.12.2013, precum și la unitățile administrativ teritoriale care nu au încheiat protocoale de a accepta încheierea acestora în folosul contribuabililor pentru facilitarea accesului la plata impozitului și contribuțiilor aferente veniturilor din activități agricole”, se arată într-un comunicat al Fiscului vrâncean.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?