Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

Se caută culegători de mazăre care să lucreze în Danemarca


   Vrâncenii care se pricep să culeagă mazăre, care vor să muncească în acest domeniu în Danemarca, pot trimite un CV model EUROPASS, în limba engleză, cu poza inclusă, pe adresa de email: work@greenpeas.dk. Instrucțiunile de aplicare se găsesc pe website-ul www.greenpeas.dk
   Compania „Greenpeas” din regiunea Estul Insulei Funen din Danemarca va angaja 100 de culegători de mazăre care trebuie să știe engleza la nivel mediu. CV-urile pot fi trimise până în data de 4 aprilie 2014. „Culegătorii vor lucra în Danemarca, între 1 iunie – 1 septembrie 2014. Se va munci într-o comunitate internațională, cu oportunități de dezvoltare a abilităților de muncă și socializare. Lucrătorii au ocazia de a-și dezvolta alte abilități: pe lângă culesul mazărei, unii lucrători pot fi șoferi de autobuz/tractor, tâmplari, zidari sau supervizori etc. Compania promovează respectul reciproc, responsabilitatea și încrederea reciprocă între lucrători”, se precizează în comunicatul de presă trimis redacției noastre.
    Cei care doresc să aplice pentru obținerea unui astfel de contract de muncă trebuie să îndeplinească o serie de condiții. Astfel, vârsta minimă trebuie să fie de 18 ani, să fie pregătiți de muncă fizică grea, indiferent de climă, iar experiența în munca agricolă constituie un avantaj. Lucrătorii trebuie sa fie motivați și flexibili în privința programului, să manifeste toleranță și respect pentru colegii din echipă, să se comporte cu onestitate și responsabilitate în toate situațiile. Angajatorul mai cere  atitudine pozitivă pentru dezvoltarea abilităților și contribuție pozitivă în cadrul echipei.
    Mai multe informații despre muncă se gasesc pe website-ul www.greenpeas.dk „Plata muncii este în funcție de cantitate și în acest sens, lucrătorii trebuie să fie motivați. Salariul este în jur de 0,6 euro net/kg +12,5% bani de concediu. Impozitul și contribuțiile sociale se vor deduce din salariu, conform legislației daneze. Cazarea se face în corturi aduse de lucrători sau în rulote cu dormitoare. Sunt disponibile bucătaria, toalete, dușuri, mașini de spălat, TV și internet. Taxa de cazare pe lucrător/pe zi este între 4-8 euro (pentru acoperirea costurilor de electricitate, apă etc.) în funcție de soluția de cazare aleasă de lucrător. Transportul dus-întors România-Danemarca este în responsabilitatea lucrătorului”, se detaliază în comunicatul de presă, menționându-se că, în Danemarca, angajatorul va pune la dispoziția lucrătorilor un autobuz, contra-cost pentru 1,5 euro/zi/persoană, pentru transportul de la locul cazării la locul de muncă sau pentru cumpărături.
    Contractul de muncă se încheie pentru perioada 1 iunie – 1 septembrie 2014, 6 zile/săptămână, în jur de 30-40 ore de muncă/săptămână. Munca începe devreme dimineața și se termină în jurul prânzului.
    Preselecția persoanelor care au aplicat se face telefonic sau prin email, de angajator. Invitarea la selecție a persoanelor pre-selectate se va face în timp util, de Compartimentul EURES din cadrul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Vrancea. Selecția va avea loc în a doua decadă a lunii februarie 2014, la Oradea. Detaliile referitoare la data, locația și programul selecției vor fi trimise numai persoanelor invitate. Nu sunt admise alte persoane la interviu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?