Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO: Polițiștii au făcut „curățenie” în trafic


   Polițiștii au făcut, marți și miercuri, „curățenie” în trafic. Marți au fost în vizorul polițiștilor șoferii care se grăbesc și nu le acordă prioritate de trecere pietonilor, iar miercuri mașinile cu defecțiuni tehnice, dar și pietonii care traversează drumurile neregulamentar.

    17 conducători auto au rămas fără permise de conducere, în timpul unei acțiuni organizate marți de polițiștii de la Rutier. Oamenii legii au stat cu ochii pe trecerile de pioetoni, iar șoferii care s-au grăbit și nu au acordat prioritate de trecere au avut de suferit. Șeful Poliției Rutiere Vrancea, comisarul șef Viorel Gheorghe, ne-a spus că în timpul acțiunii de marți au fost reținute 17 permise de conducere. 15 dintre acestea le-au fost reținute șoferilor care nu le-au acordat prioritate de trecere pietonilor angajați în traversarea regulamentară a drumurilor, un alt permis a fost reținut pentru nerespectarea culorii roșii a semaforului și încă unul pentru conducere cu viteză excesivă.
    Reamintim că luni, un băiat de 16 ani a fost lovit de o mașină în timp ce traversa strada regulamentar. Se afla pe trecerea de pietoni din fața Bisericii Catolice din Focșani, în momentul în care un șofer grăbit a dat cu mașina peste el. Acum băiatul este la spital, el suferind o fractură la un picior. 
   În timpul acțiunii care i-a vizat pe șoferii grăbiți nu au fost reținute doar permise de conducere, ci au fost aplicate și amenzi. Comisarul șef Gheorghe ne-a spus că s-au dat 216 amenzi și s-au reținut și 7 certificate de înmatriculare. „Considerăm că acțiunea și-a atins scopul întrucât pe parcursul întregii zile de marți nu a fost înregistrat niciun accident rutier soldat cu victime”, a spus Gheorghe.

Mașinile străine, verificate de polițiști și inspectori RAR

    Verificările în trafic au continuat și ieri, acțiunile fiind coordonate de la București. De la primele ore ale dimineții și până aseară târziu, polițiștii de la Rutier și inspectorii din cadrul Registrului Auro Român (RAR) au fost prezenți în trafic, ținta lor fiind transportatorii de persoane și mașinile înmatriculate în alte state. Echipele mixte au vrut să vadă dacă mașinile care transportă persoane au defecțiuni, care ar putea pune în pericol viața călătorilor. Polițiștii și specialiștii RAR au verificat  buna funcționare a mecanismului de frânare și a sistemului de direcție, a instalației de iluminare/semnalizare, precum și a reglajului acesteia, legalitatea montării și utilizării luminilor de altă culoare sau intensitate, a dispozitivelor ori accesoriilor de avertizare, altele decât cele omologate. 
    De asemenea, s-a verificat și autenticitatea seriilor de identificare a vehiculelor, concordanța datelor înscrise în certificatul de înmatriculare cu caracteristicile tehnice, deținerea inspecției tehnice periodice și valabilitatea acesteia, precum și utilizarea anvelopelor de iarnă și uzura acestora. Rezultatele verificărilor vor fi făcute publice astăzi.
    Tot ieri, în atenția polițiștilor au fost și pietonii, care sunt implicați destul de des în accidente de circulație. Este știut faptul că principala cauză care a stat la baza producerii multor tragedii, în ultimii doi ani, a fost imprudența pietonilor. În speranța că-i vor determina pe aceștia să nu-și mai pună viețile în pericol, polițiștii au organizat ieri după-amiază o acțiune pe această linie. Verificările s-au făcut pe principalele drumuri din județ, dar și în zonele cu risc ridicat de accidente, iar pietonii prinși pe picior greșit au fost sancționați. Pe lângă amenzi, polițiștii le-au dat și sfaturi cu privire la locurile prin care trebuie să traverseze drumurile, dar și cu privire la  modul în care trebuie să facă acest lucru.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?