Ediția: Duminică 2 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Duminică 2 iunie 2024. Nr. 6639

Apropiaţi şi necunoscuţi i-au adus un omagiu Aurei Ion


   Colegi, prieteni, o fostă profesoară din liceu, dar și necunoscuți au mers miercuri la capela Cimitirului Ghencea Militar III, unde a fost depus trupul neînsuflețit al Aureliei Ion, pentru a-i aduce acesteia un ultim omagiu, oamenii arătându-se plini de admirație, triști și revoltați. Pe poarta cimitirului, în care presa nu a avut acces, au intrat mai multe grupuri de tineri cu flori, la un moment dat, la intrare, strângându-se aproximativ 15, cărora li s-a alăturat o femeie mai în vârstă.
Aceasta s-a prezentat drept Raluca Tudor, fostă profesoară, care a avut-o la clasă pe Aurelia Ion la Liceul Barbu. Grupul strâns era format din prieteni ai fetei.
   „Nu pot să cred că nu mai e Aura, o fată minunată, un copil minunat. (…) Când am primit ieri telefon mi s-au tăiat picioarele”, a spus femeia printre lacrimi, având în mână o poză cu tânără, cu care a continuat să se întâlnească și după terminarea liceului.
   Fosta profesoară a mai povestit că Aurelia, în anul V la Institutul Medico-Militar din București, a făcut facultatea, pe care și-a dorit-o foarte mult, cu mare pasiune, și că își dorea să intre în trupele NATO, dar și să se specializeze în cardiologie. „Învăța foarte bine. Åži eu am împins-o să facă medicina militară: «Du-te, că-i frumoasă, e ceva mai special, ești o fire tenace, e păcat să nu faci». (…) Era o fată foarte optimistă și foarte stăpână pe ea și frumoasă, era ca o artistă. (…) Făcea voluntariat. Ea s-a dus să salveze niște oameni și, pentru incompetența oamenilor, copilul ăsta a ajuns aici”, a mai spus femeia arătând că este revoltată, ca și familia Aureliei și ca toată lumea, pentru ceea ce s-a întâmplat.
    Printre cei care au mers miercuri la capelă a fost și o studentă la Medicină, care nu o cunoștea pe Aurelia Ion. „Sunt tot studentă la Medicină, sunt anul IV, mă gândesc că oricare dintre noi putea să fie în locul ei și ce s-a întâmplat trebuie să ne facă pe noi să fim altfel. (…) Pentru că e foarte mult orgoliu, peste tot, să nu mai fie așa, să fim o echipă. Trebuie să ne ajutăm între noi ca să putem să ajutăm mai departe”, a spus tânăra, apreciind că o misiune ca cea în care se afla Aurelia trebuie să fie „ceva aproape de apogeu” pentru un student la Medicină.
    Două doamne în vârstă au spus că erau la o înmormântare în cimitir și s-au dus și la capelă. „Familia e distrusă, au venit foarte mulți copii. (…) Un copil care voia să ajungă cineva și să ajute alți oameni”, a spus una dintre ele. „O pierdere, și așa majoritatea tinerilor vedeți că părăsesc țara, tocmai din acest motiv, pentru că nu sunt prețuiți”, a spus o altă femeie, care a venit cu un buchet de flori, impresionată de ce a văzut la televizor.
    Aurelia Ion, studenta care a decedat în urma accidentului aviatic din Munții Apuseni, a fost avansată post-mortem la gradul de locotenent și va fi înmormântată, astăzi, cu onoruri militare. Aurelia Ion avea 23 de ani, era ofițer-student în anul V la Institutul Medico-Militar din București și făcea un stagiu de pregătire la Spitalul Fundeni. De-a lungul studiilor, tânăra s-a implicat voluntar în numeroase activități pe linie medicală, potrivit MApN.
    Comandantul Institutului Medico-Militar, Dragos Cuzino, a declarat că Aurelia Ion și-a dorit din copilărie să fie medic, ea fiind o studentă eminentă, devotată, care se afla alături de unii dintre cei mai buni medici din România. „Vreau să îmi exprim regretul și tristețea profundă față de pierderea suferită. E o pierdere imensă, a noastră, a medicinei militare în primul rând. Mă gândesc aici la colegii și camarazii din armată, din Ministerul Apărării, până la conducerea Ministerului Apărării”, a spus colonelul dr. Dragoș Cuzino.
    Doctorul Dragoș Cuzino a precizat că medicina a pierdut o studentă eminentă, „o studentă care și-a dorit încă din copilărie să învețe și să practice profesia de medic și, mai târziu, să îmbrace haina militară”. „Åži, ca o dovadă a faptului că a fost o studentă strălucită, o studentă devotată, care învăța, iată se afla împreună cu unii dintre cei mai buni medici din România, în acest echipaj medical și a fost implicată în tragedia în urma căreia și-a pierdut viața”, a adăugat dr. Dragos Cuzino.
    Studenta Aurelia Ion și pilotul Adrian Iovan și-au pierdut viața după ce un avion de mici dimensiuni de tip BN2, la bordul căruia se afla un echipaj medical, a aterizat forțat, luni după-amiază, într-o zonă muntoasă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la granița județelor Cluj și Alba. Coordonatorul SMURD Cluj, dr. Adela Golea, a declarat că tânăra a fost găsită în stop cardio-respirator de către echipajele care au ajuns la fața locului. Medicii au făcute „reprize” de resuscitare atât la locul accidentului, cât și în ambulanță, dar, în final, s-au văzut nevoiți să declare decesul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?