Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621

Hacker-ul „Bush” a fost arestat preventiv


   Hacker-ul „Bush” a fost arestat preventiv vineri, pentru 29 de zile. El este acuzat de săvârșirea unor infracțiuni informatice. Anchetatorii spun că George Paraschiv, de 25 de ani, din Focșani, zis „Bush”, împreună cu alte două persoane, printre care și o fată, a creat un prejudiciu de aproximativ 10.000 euro. 

    Hacker-ul George Paraschiv, zis „Bush”, a fost prezentat vineri instanței de  judecată cu propunere de arestare preventivă. Pe numele tânărului de 25 de ani, suspectat de săvârșirea unor infracțiuni informatice, a fost emis mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile, decizia fiind luată de magistrații Judecătoriei Focșani.
   Focșăneanul, despre care anchetatorii spun că este hacker-ul cu cea mai mare notorietate din Focșani, a ajuns în arest după ce, joi dimineață, polițiștii de la Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate (SCCO) Vrancea au desfășurat o acțiune ce a avut drept scop destructurarea unui grup infracțional organizat, care ar fi format din mai multe persoane și care ar fi fost constituit pentru obținerea de venituri din săvârșirea unor infracțiuni informatice.
    Potrivit anchetatorilor, vreme de doi ani, „Bush” a accesat diverse carduri bancare, ce aparțineau unor cetățeni din mai multe state, printre care Canada, Statele Unite ale Americii, Danemarca și Germania, iar informațiile obținute erau utilizate pentru obținerea de foloase necuvenite. „A fost documentată activitatea infracțională a lui P. George, de 25 ani, din municipiul Focșani, care în perioada 2010 – 2012 a procurat date referitoare la mijloace electronice de plată ale unor cetățeni din Canada, SUA, Danemarca, Germania și din alte state, utilizând mai multe adrese de poștă electronică prin care primea mesaje de la cunoscuți sau «culese» direct în urma solicitărilor neautorizate a datelor conturilor și cardurilor de credit sau de debit către clienți ai diferitelor unități bancare. Ulterior, P. George achiziționa la comanda «clienților» bilete de avion de la diferite companii aeriene prin utilizarea neautorizată a mijloacelor electronice de plată”, se arată într-un comunicat de presă al poliției vrâncene.

O fată și încă un tânăr, anchetați în dosar

    În acest dosar nu este cercetat doar „Bush”, ci și alte două persoane din Focșani, printre care și o fată. Potrivit unor surse oficiale, banii câștigați din infracțiuni erau împărțiți în trei. „Sumele de bani erau transmise de către beneficiarii biletelor de avion prin serviciile de transfer de bani către P. George, L. Oana-Mihaela, de 24 ani, și M. Daniel, de 26 ani, toți din Focșani, banii astfel obținuți fiind ulterior împărțiți între ei. Din datele obținute până în prezent s-a stabilit faptul că cei trei au primit prin serviciul de transfer aproximativ 10.000 de Euro în mai multe tranzacții”, se mai arată în același comunicat. 
   Ancheta în acest dosar nu a fost finalizată. Polițiștii din cadrul SCCO Vrancea continuă cercetările pentru a documenta întreaga activitate infracțională a membrilor grupării. „Se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de constituire a unui grup infracțional organizat, efectuare de operațiuni financiare în mod fraudulos cu mijloace electronice de plată prin utilizarea de date fictive și reale, cauzarea unui prejudiciu patrimonial unei persoane prin introducerea, modificarea sau ștergerea de date informatice, în scopul de a obține un beneficiu material pentru sine sau pentru altul și transmitere neautorizată către altă persoană a oricăror date de identificare în vederea efectuării de operațiuni financiare”, au mai spus anchetatorii.
    „Bush” mai are o condamnare, de trei ani de închisoare cu suspendare, pentru comiterea unor fapte similare. Decizia de condamnare a rămas definitită la finele anului 2011.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?