Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629
Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629

Hasan nu va primi despăgubiri de la Marea Britanie


   Deținutul aflat în Penitenciarul Focșani care a dat în judecată Marea Britanie și a cerut restituirea unor bunuri ce i-ar fi fost confiscate, a pierdut procesul. Magistrații Judecătoriei Focșani au respins acțiunea lui Cătălin Hasan, ca fiind neîntemeiată. „Respinge ca neîntemeiată cererea formulată de Hasan Cătălin, aflat în Penitenciarul Focșani, în contradictoriu cu Statul englez (Marea Britanie), având ca obiect pretenții. Cu recurs în 15 zile de la comunicare”, se arată în soluția pronunțată de judecători.
   Acțiunea a fost introdusă pe rolul Judecătoriei Focșani în decembrie 2012. Cătălin Hasan a solicitat ca Statul Englez să îl despăgubească cu câteva mii de euro, care reprezintă contravaloarea unor bunuri, printre care și un autoturism Audi A 8, ce i-au fost confiscate în 2009, atunci când a fost arestat în Marea Britanie pentru prostituție. El susține că instața de judecată engleză l-a achitat, prin urmare bunurile trebuiau să-i fie restituite. Numai că acest lucru nu s-a întâmplat.
   Dacă autoritățile engleze l-au găsit nevinovat pe Hasan pentru prostituție, procurorii DIICOT Vrancea l-au trimis în judecată pentru trafic de persoane, trafic de minori și spălare de bani, împreună cu mai mulți membri ai familiei sale, în prezent el aflându-se în arest. Acest dosar se află pe rolul Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?