Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630
Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630

GALERIE FOTO: Expoziție de pictură inspirată din opera lui Eminescu


   Elevii talentați de la Liceul de Arte „Gh. Tattarescu” din Focșani au fost protagoniștii unei expoziții de pictură vernisată ieri la Ateneul Popular „Mr. Gh. Pastia”, cu ocazia nașterii poetului nepereche. Elevii claselor a X-a, a XI-a și a XII-a de la profilul arte plastice, coordonați de profesoarele Diana Tăicuțu și Laura Dumitru, au transpus prin imagini principalele teme ale liricii eminesciene, trecute prin filtrul personal.  
   Profesorul Laurențiu Păun, care a prezentat expoziția, i-a felicitat pe elevi, dar și pe profesorii coordonatori. „Prin aceste lucrări s-a căutat și o transpunere vizuală, plastică, a lirismului eminescian. Este foarte important, fiecare în parte, cu carisma pe care a primit-o, să transpună ceea ce a simțit el din lirica eminesciană prin imagini și ar trebui să fie și efectul invers, privind imaginile să cauți cuvintele”, a spus profesorul Păun. Expoziția cu picturile elevilor poate fi vizionată încă o săptămână, în foaierul Ateneului Popular. 
   În cadrul manifestărilor dedicate sărbătoririi poetului Mihai Eminescu, dar și a Zilei Culturii Naționale, ieri a avut loc la Ateneu și lansarea numărului omagial al revistei „Oglinda Literară”, ocazie cu care scriitorul Gheorghe Neagu a susținut o comunicare pe tema „Opera eminesciană în Oglinda Literară”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?