Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

Mâine, toată lumea îl omagiază pe Eminescu


   Instituțiile de cultură din Vrancea au pregătit un program special de Ziua Culturii Naționale din 15 ianuarie, ziua poetului Mihai Eminescu. Seria de evenimente este deschisă de Muzeul Vrancei, la ora 9, cu expoziția „Omagiu lui Mihai Eminescu”, cu mărturiile documentare și publicistice aflate în colecțiile particulare ale economistului Vasile Ciobanu și medicului Dănuț Ciamburu. Conducerea Muzeului Vrancei le adresează invitația la reîntâlnirea cu Mihai Eminescu tuturor celor care „și-au hrănit copilăria cu «Somnoroase păsărele»și «Făt Frumos din lacrimă», adolescenților care și-au trăit prima iubire cu «Luceafărul» și Cătălina alături, generațiilor mature care l-au citit, înțeles, prețuit și resimt nevoia revederii cu pagini din viața și opera poetului, cu perenitatea”.
    Urmează o serie de evenimente organizate de Direcția Județeană pentru Cultură Vrancea, în parteneriat cu Primăria Municipiului Focșani, Ateneul Popular „Mr. Gh. Pastia”, Teatrul Municipal „Mr. Gh. Pastia”, Ansamblul Folcloric Å¢ara Vrancei și Asociația Culturală „Duiliu Zamfirescu”. Astfel, de la 11,30, va avea loc un omagiu adus poetului nepereche, eveniment care va avea loc în Piațeta Teatrului din municipiul Focșani, unde se află bustul lui Mihai Eminescu. La orele 12.30, în holul Ateneului Popular „Mr. Gh. Pastia” va avea loc vernisarea expoziției de pictură a elevilor Liceului de Muzică și Arte Plastice „Ghe. Tatarascu”, șirul manifestărilor culturale continuând cu lansarea numărului omagial al revistei Oglinda Literară. Cu această ocazie scriitorul Gheorghe Neagu va susține o comunicare pe tema „Opera eminesciană în Oglinda Literară”.
    Tot în cadrul evenimentelor culturale dedicate poetului național,  la Cinematograful Balada din municipiul Focșani va avea loc proiecția filmelor „Luceafărul” – ora 13.00 și „Un bulgăre de humă” – ora 15.00, la care intrarea este liberă. „De la ora 18.00, iubitorii de cultură sunt invitați la Ateneul Popular „Mr. Gh. Pastia” din municipiul Focșani la Conferința Publică Athenaeum «Despre …starea culturii»”, anunță conducerea Direcției de Cultură, care „felicită instituțiile de cultură și pe cele de învățământ pentru implicarea și atașamentul privind promovarea valorilor culturale autentice”.
    Un moment special este organizat de Biblioteca Județeană „Duiliu Zamfirescu”. La secția de împrumut a Bibliotecii are loc mâine Ziua porților deschise și prezentarea donației de carte din Rezerva Națională de carte a Bibliotecii Naționale a României.
   
   PROGRAMUL INTEGRAL al activităților culturale dedicate Zilei Culturii Naționale poate fi consultat AICI

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?