Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621

Sănătatea în file vechi: „Plecînd de la o sală de așteptare”


   În data de 18 februarie 1959, ziarul „Milcovul” atrăgea atenția asupra condițiilor improprii din sala de așteptare a circumscripției sanitare numărul 1 Focșani. Articolul, care nu este semnat, prezintă în ce condiții erau nevoiți să aștepte pacienții să le vină rândul pentru consult medical. „În sala de așteptare a circumscripției sanitare nr. 1 din orașul Focșani mai mulți pacienți își așteaptă rândul să intre la cabinetul de consultații. Au la dispoziție broșuri (…) dar nu prea se încumetă nici unul să citească și nici să stea prea mult pe scaun. Frigul de aici îi silește să se plimbe de la un capăt la altul al sălii”.
   Autorul relatează că cei care conduceau Spitalul Unificat de adulți și copii la acea vreme cunoșteau problemele din sala de așteptare, dar nu s-a luat nicio măsură. Prin urmare, reporterii ziarului „Milcovul” atrag atenția doctorului Silviu Popescu, directorul policlinicii, că „are obligația de a controla și sprijini circumscripțiile sanitare, contribuind la buna desfășurare a activității acestor unități”.
De asemenea, autorul este de părere că toți factorii de decizie ar trebui să se implice în rezolvarea problemelor spitalului. „Cît privește rezolvarea unor probleme gospodărești, cum sînt aprovizionarea cu lemne, reparațiile imobilelor și altele, ce impun sprijin din partea organelor puterii de stat locale și regionale, se cere din partea conducerii spitalului mai multă insistență. La rîndul său comitetul executiv al Statului popular orășenesc de subordonare regională Focșani trebuie să se preocupe îndeaproape de îmbunătățirea activității medicale, atît la circumscripțiile spitalului, cît și în secțiile spitalului”.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?