Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Concurs naţional pentru „un viitor verde“


   Asociația „Åžcoli pentru un viitor verde”, împreună cu Ministerul Educației Naționale,  Ministerul Mediului și Schimbărilor Climatice și Societatea de Geografie din România, organizează cea de-a IV-a ediție a concursului național de educație ecologică „Åžcoli pentru un viitor verde-rezervații naturale”. Concursul se adresează elevilor, preșcolarilor și cadrelor didactice din toate unitățile de învățământ preuniversitar din România, dar și custozilor care administrează arii naturale protejate.
La concurs se poate înscrie orice cadru didactic din România care formează o echipă verde din maximum 30 de elevi. Este necesar ca formularul de înscriere on-line să fie completat și trimis până la data de 31 ianuarie, accesând pagina www.scolipentruunviitorverde.ro. De asemenea, trebuie realizat un proiect care să aibă ca punct de interes o arie naturală protejată de pe teritoriul României, proiect ce trebuie înscris pe site până pe 31 mai cel târziu, la secțiunea „Cum particip?/ Postează o activitate”. Pentru a câștiga, cadrul didactic trebuie să mediatizeze proiectul și să obțină cât mai multe voturi din partea publicului.
   Concursul se desfășoară pe trei secțiuni: secțiunea 3-6 ani este rezervată educatorilor-educatoarelor și copiilor de grădiniță, secțiunea 7-11 ani este dedicată învățătorilor-învățătoarelor și elevilor din ciclul primar și secțiunea 12-18 ani, rezervată profesorilor și elevilor de gimnaziu sau liceu. Va fi desemnată câștigătoare echipa al cărei proiect primește din partea publicului, pe site-ul www.scolipentruuniviitorverde.ro, cel mai mare număr de voturi până la data de 2 iunie, ora 11.00.
În cazul în care două echipe din aceeași categorie și același județ au același număr de voturi, se va lua în calcul pentru departajare data la care a fost înscris în concurs proiectul și va avea câștig echipa care l-a înscris mai devreme.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?