Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Angajații Penitenciarului Focşani, nemulţumiţi de condiţiile de muncă


   Angajații din penitenciare amenință cu protestele. Ei cer îmbunătățirea condițiilor de lucru, reclamând că lipsesc cele mai elementare dotări, cum ar fi mijloacele de imobilizare. De asemenea, ei atenționează că numărul insuficient de personal reprezintă un risc major pentru siguranța unităților. Sunt nemulțumiți și de salarii, care au fost înghețate.   
   Angajații Penitenciarului Focșani ar putea participa și ei la proteste, acest lucru urmând să fie stabilit după ședința de sindicat de la sfârșitul acestei luni. Agent șef principal Daniel Râncu, președintele Sindicatului Național al Lucrătorilor de Penitenciare (SNLP) Vrancea, ne-a precizat că în urma ședinței vor fi stabilite prioritățile, dar și ceea ce urmează să se întâmple. „Avem și noi aceleași nemulțumiri pe care le au și cei de la centru. Printre acestea se numără și înghețarea salariilor și condițiile de muncă. Vom avea o ședință și vom puncta toate nemulțumirile, urmând să stabilim ce vom face. Cert este că vom fi pe aceeași linie cu cei de la centru. Dacă vor fi proteste, vom participa și noi”, a explicat agent șef principal Daniel Râncu. Sindicaliștii spun că sistemul penitenciar este subfinanțat, lipsesc cele mai elementare dotări, iar din cauza condițiilor din penitenciare România a fost condamnată de Curtea Europeană a Drepturilor Omului. 
   Reprezentanții Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) solicită alocarea urgentă a fondurilor necesare investițiilor în îmbunătățirea condițiilor de muncă, conform celor asumate prin Acordurile Colective și raportat la asigurarea unor condiții cel puțin decente pentru personalul din penitenciare. „Un risc major pentru siguranța locurilor de deținere îl reprezintă lipsa personalului, cele peste 300.000 de ore lucrate suplimentar și neacordate fiind numai o parte a efortului depus. Lipsesc dotări elementare precum mijloacele de imobilizare, iar uniforme pentru personal au fost achiziționate și distribuite ultima dată acum șapte ani. Åži acestea sunt numai o mică parte a problemelor cu care ne confruntăm”, spun reprezentanții FSANP. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?