Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632
Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632

Un medicament contra epilepsiei ar putea oferi adulţilor puterea de învăţare a unui copil


   Un medicament prescris de obicei în tratarea epilepsiei ar putea îmbunătăți capacitatea adulților de a dobândi noi abilități de învățare la fel ca în timpul copilăriei, se arată într-un studiu realizat de oamenii de știință americani. Acidul valproic, care este ingredientul principal în medicamentele folosite pentru tratarea epilepsiei, ar putea contribui la îmbunătățirea capacității de învățare a adulților, astfel încât aceștia să fie capabili să dobândească noi competențe, informează dailymail.co.uk.

   Un studiu, realizat de oamenii de știință de la Universitatea Harvard, având ca subiecți bărbați adulți, a demonstrat că acidul valproic îi poate ajuta pe aceștia să își dezvolte abilitățile muzicale. Abilitatea muzicală, deținută de aproximativ o persoană din 10.000 și care îi ajută pe cântăreți să atingă notele cu mai multă precizie, este dobândită, de obicei, la vârste fragede, informează revista The Week.
   Cu toate acestea, Takao Hensch, profesor la Universitatea Harvard, a demonstrat că această competență poate fi dezvoltată și în perioada adultă. Acesta a studiat acidul valproic, care este folosit în tratarea mai multor tulburări de dispoziție, cu scopul de a-i ajuta pe bărbații adulți cu vârste între 18 și 27 de ani să dobândească noi abilități și să absoarbă informații. Bărbații care au luat parte la experiment nu aveau pregătire muzicală și li s-a cerut să realizeze câteva sarcini online pentru a-și „antrena” urechea muzicală.
   După două săptămâni de exerciții, bărbații au fost testați pentru a se observa dacă au abilitatea de a diferenția tonurile, astfel încât să se constate dacă antrenamentul a fost mai eficient decât în cazul bărbaților de aceeași vârstă care nu au luat acest medicament. Medicamentul a avut rezultate favorabile, oferindu-le voluntarilor posibilitatea de a dobândi abilități muzicale și sugerând că aceștia au devenit mai deschiși la a învăța lucruri noi decât colegii lor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?