Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Încep lucrările la sistemul de canalizare al comunei Fitioneşti


   Autoritățile locale din Fitionești vor demara zilele acestea lucrările la sistemul de canalizare al comunei. Valoarea investiției este de aproximativ 4 milioane de euro, iar lucrările vor fi realizate de asocierea Graffiti Construct SRL și Roman Impex SRL. Astfel, la nivelul comunei Fitionești va fi realizată o rețea de canalizare care va avea o lungime de 14 kilometri, o stație de epurare și stație de vacuum. Primarul Iordache Cazacu a declarat că sistemul pe vacum este unul foarte performant și care va reduce cheltuielile de întreținere cu 40 la sută. „Săptămâna aceasta vom demara lucrările la proiectul de realizare a unui sistem de canalizare care va fi introdus în toate satele componente ale comunei. Este un sistem performant care folosește o tehnologie pe vacuum. Practic, apele uzate sunt colectate de către stația de vacuum, care le trimite către stația de epurare unde vor fi procesate. Am ales această variantă deoarece cheltuielile cu mentenanța vor fi mai mici cu 40 la sută față de un sistem clasic, iar consumul de energie electrică va fi mult redus”, a precizat Iordache Cazacu.
    Acesta a spus că ieri a semnat contractul de începere a lucrărilor la proiectul privind reabilitarea, modernizarea, extinderea și dotarea cu echipament didactic a învățământului preuniversitar. Finanțarea acestei investiții este asigurată prin Programul Operațional Regional 2007-2013, iar valoarea investiției este de 2 milioane de euro. Lucrările vor consta în înlocuirea acoperișului, tâmplăriei, realizarea unui sistem de termoizolație, construcția de grupuri sanitare în interiorul școlilor, etc. De asemenea, la școala gimnazială Fitionești va fi construită o bibliotecă și sală de sport cu 150 de locuri.
    Primarul Iordache Cazacu a ținut să precizeze că niciunul dintre aceste proiecte care au dus și vor duce în continuare la modernizarea localității, nu ar fi fost posibil fără sprijinul președintelui Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?