Ediția: Joi 30 Mai 2024. Nr. 6637
Ediția: Joi 30 Mai 2024. Nr. 6637

GALERIE FOTO: Sediul Crucii Roşii, jefuit în noaptea de Crăciun


   Sediul Filialei de Cruce Roșie Vrancea a fost jefuit în noaptea de 25 spre 26 decembrie, din instituție fiind furate, la o primă evaluare, patru telefoane mobile, două proiectoare și trei laptopuri, în care se afla toată baza de date a instituției și proiectele destinate comunității, la care au muncit angajații și voluntarii instituției de caritate. Potrivit celor declarate de Rodica Davidean, directorul Crucii Roșii Vrancea, hoții au intrat în sediu în jurul orei 24.00, spărgând cu o rangă ușa accesului secundar în instituție, orientat către Primăria Focșani. Au deschis toate dulapurile, au răvășit toate sertarele și au furat, se pare, doar obiectele care s-au putut ascunde și transporta  ușor.
   Paguba este estimată, în acest moment, la peste 10 mii lei. Rodica Davidean spune că dincolo de furtul aparaturii, cea mai mare pagubă făcută de hoți este că odată cu ele au furat toată baza de date a instituției. „Ne-au devastat sediul, dar cel mai grav este că ne-au furat, odată cu laptopurile, toată baza de date a instituției. Știu că este puțin probabil să o recuperăm, totuși, vreau să fac un apel către cei care poate vor cumpăra obiectele noastre care au fost furate, să fie atenți la ceea ce cumpără și poate, să ne returneze într-un fel datele din laptopuri. S-a muncit enorm la proiectele aflate în ele, aceste proiecte se adresează comunității, sunt foarte importante!”, a spus Rodica Davidean.
    Ea a spus că așa ceva nu s-a întâmplat niciodată în cei 16 ani de când Crucea Roșie funcționează în acest sediu, situat chiar în buricul târgului. „S-au mai furat aparate foto, telefoane și știam că hoții sunt tocmai dintre beneficiarii noștri. În octombrie s-a mai furat un laptop din biroul administratorului de la Adăpostul de Noapte «Sfântul Nicolae cel Nou», totuși, pierderea am suportat-o mai ușor pentru că nu erau date importante în el. Acum, sentimentul este atât de apăsător! Nu neapărat pentru paguba în sine, ci pentru conținutul informațional, care e munca noastră și care se adresează nevoilor comunității!”, a spus directorul Filialei de Cruce Roșie Vrancea. „Sunt consternată de ceea ce s-a întâmplat, cu atât mai mult cu cât lucrasem la proiecte până târziu în acea seară. Am părăsit sediul în jurul orei 22.00, iar secretara în jurul orei 23.30 și a venit să doarmă la mine acasă. La câtva timp și-a dat seama că și-a uitat telefonul la sediu și s-a întors să-l ia și atunci a descoperit ce s-a întâmplat. Nu exclud posibilitatea să fi fost urmărite și trăiesc cu acest sentiment de teamă că mi se poate sparge și casa, încă din luna octombrie când din penitenciar au ieșit persoane care au fost și sunt încă beneficiari ai Adăpostului de Noapte”, a declarat Rodica Davidean, precizând că în ultima perioadă se produce un fenomen extrem de îngrijorător. „Crește galopant numărul persoanelor care se adresează instituției noastre, suntem pur și simplu asaltați, invadați de prezența acestor oameni în acest sediu care este mic și care a devenit realmente neîncăpător! E foarte lesne de observat pentru aceștia că în sediu este multă aparatură electronică”, a mai explicat Davidean.
    Culmea este că hoții care au devastat, în noaptea de Crăciun, sediul Filialei de Cruce Roșie Vrancea nu au furat și pachetele cu alimente destinate persoanelor nevoiașe și nici calculatoarele cu care, dacă le scoteau din sediu, ar fi fost mai lesne observați. „Au luat ceea ce au putut ascunde mai bine și odată cu acestea și baza noastră de date, ceea ce este o pierdere imensă pentru noi și pentru comunitate!”, a subliniat Rodica Davidean.
    Polițiștii au confirmat faptul că sediul Crucii Roșii au fost spart și ne-au precizat că a fost întocmit dosar penal. „Se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat”, a declarat inspector principal Bogdan Toader, purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea.

Articolul precedent
Articolul următor

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?