Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636
Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636

Deputatul Tîlvăr: Guvernul Ponta creează premisele unei dezvoltări economice a României


   Deputatul PSD de Vrancea Angel Tîlvăr, președintele Comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport din Camera Deputaților, a declarat că în urmă cu un an de zile, 70% dintre românii care s-au prezentat la vot au ales ca țara să fie guvernată de Uniunea Social-Liberală. După exact douăsprezece luni, guvernul condus de premierul Victor Ponta se poate prezenta cu fruntea sus în fața electoratului, susține Angel Tîlvăr, pentru a da socoteală pentru ceea ce a realizat în acest răstimp. 
   Tîlvăr a arătat că au fost piedici multe, acestea datorându-se atât crizei economice internaționale cât și situației lăsate în urmă de guvernele anterioare, dar cu tenacitate și cu pricepere, Guvernul Ponta a reușit să le depășească rând pe rând, izbutind să facă a economie stabilă și în continuă creștere, atractivă atât pentru investitorii autohtoni, cât și pentru cei din exteriorul țării. „Priceperea cu care țara a fost gestionată în acest interval de timp este ușor sesizabilă în acest moment, de orice om de bună credință. Nu poți să spui că ai trăit în România în acest ultim an și că nu ai simțit cât s-a ameliorat situația economică a țării decât dacă ești fie rău intenționat, fie complet rupt de realitate. În plan social s-a reușit, într-o primă instanță, reîntregirea veniturilor salariale ale personalului bugetar abuziv amputate de fosta echipă guvernamentală cu nu mai puțin de 25% (ceea ce a condus la pauperizarea unei părți însemnate a populației, cât și la diminuarea consumului, datorită diminuării puterii de cumpărare). Apoi au crescut pensiile, prin indexarea lor cu rata inflației, s-au introdus ajutoare pentru plata facturii la energie, s-au redeschis multe dintre spitalele închise anterior, s-au deblocat posturile din sistemul național de sănătate publică, s-a redus TVA-ul la pâine și s-a rezolvat, în sfârșit, problema restituirii proprietăților abuziv confiscate în perioada comunistă”, a precizat deputatul. 
   Angel Tîlvăr a afirmat că, în plan economic, s-au reluat plățile pentru subvențiile din agricultură blocate de guvernul condus de Emil Boc, s-au reziliat contractele păguboase încheiate în mod abuziv cu Hidroelectrica de veșnicii „băieți deștepți”, s-au creat și s-au menținut peste 28.000 de locuri de muncă în sectorul agricol, s-a lansat un program național de reabilitare a sistemului de irigații, s-au deschis linii de credit pentru fermieri. 
   De asemenea, s-a triplat capacitatea economiei naționale de atragere a fondurilor europene (ajungându-se la o rată de absorbție de 25%, restabilindu-se fluxul de plăți pe 5 programe operaționale) și s-a încurajat, în mod susținut, producția internă destinată piețelor străine, fiind pentru prima dată după 1990 când exporturile autohtone înregistrează o asemenea cotă ridicată. „A fost, într-adevăr, un an greu, probabil vor mai urma și alții la fel de grei, dar, cu răbdare și cu pricepere, lucrurile vor intra pe făgașul normal, iar viața noastră, a tuturor cetățenilor acestei țări, se va îmbunătăți de la o zi la alta. Totul este să vrei și să poți să faci lucrurile onest și eficace. Iar prin realizările de până acum, Guvernul României tocmai asta demonstrează: că vrea și mai ales că poate”, a încheiat parlamentarul.

11 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?