Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Alimentele de post pot dăuna sănătății


   Postul Crăciunului este o perioadă de purificare spirituală, dar și un prilej de detoxifiere a organismului, deoarece nu sunt consumate produse de origine animală.
   Mai sunt câteva zile până la Crăciun, iar specialiștii din cadrul Direcției de Sănătate Publică le recomandă vrâncenilor care țin post să fie atenți la preparatele  de pe rafturile magazinelor, deoarece acestea pot avea efect negativ asupra sănătății. Medicii spun că mai indicat este să consumăm mâncare gătită în casă, fructe și legume. „Dincolo de valențele purificării fizice și spirituale ale postului, produsele de post pot avea influențe negative asupra organismului. Cei care țin post trebuie să citească etichetele produselor, deoarece aceste alimente conțin acele E-uri concentrate în coloranți, arome și îndulcitori, care pot avea efect toxic asupra organismului. Mai exact, E20 roșu carmin cu efect toxic sau fosfații, nitriții, cu efect toxic asupra funcției renale, sau substanțele aromate, îndulcitorii chimici și substanțele conservate care produc dezechilibrul florei colonice. Produsele din carne pot fi înlocuite cu pâine integrală, cartofi, orez, spanac, alune, mazăre, tofu, nuci și migdale. Cel mai indicat în această perioadă este să se gătească în casă, pentru că doar așa putem avea o alimentație sănătoasă, pe lângă purificarea spirituală. Doar așa vom avea o alimentație bogată în macro și micro nutrienți, vitamine, antioxidanți benefici în această perioadă de stres climatic”, recomandă specialiștii.
   „Nu este indicat să țină post gravidele, lehuzele, copiii, bolnavii cu  sindrom nefrotic, cei cu afecțiuni cronice, cu cancer sau afecțiuni autoimune și boli de colagen”, au adăugat specialiștii DSP.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?