Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635
Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635

Șeful Gãrzii de Mediu se alege DOAR CU AMENDĂ dupã ce a accidentat o femeie pe trecerea de pietoni


   Åžeful Gărzii de Mediu Vrancea, Petre Nițu, a fost achitat în dosarul în care a fost acuzat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani de vătămare corporală, după ce a acroșat o femeie care traversa strada pe marcaj pietonal.  Judecătorii au stabilit că fapta nu prezintă gradul de pericol social al unei infracțiuni și au aplicat o amendă de 500 de lei. Șeful Gărzii de Mediu trebuie să plătească despăgubiri față de partea vătămată. „(…)Achită pe inculpatul Nițu Petre, pentru infracțiunea de vătămare corporală din culpă, (…) aplică inculpatului 500 de lei amendă administrativă. Obligă inculpatul alături de asigurătorul SC Groupama Asigurări SA și în solidar cu partea responsabilă civilmente Garda Națională de Mediu la plata sumei de 21.000 de lei despăgubiri civile către partea vătămată  Kozak Veronica, din care 15.000 de lei daune morale și 6 000 de lei daune materiale și la plata sumei de 3.416, 42 lei plus dobânda legală aferentă până la achitarea debitului către Spitalul Județean de Urgență «Sf. Pantelimon» Focșani. Respinge ca neîntemeiate restul pretențiilor civile ale părții vătămate Kozak Veronica”, se arată în sentință, care a fost pronunțată ieri. 
   Petre Nițu a declarat că nu știe încă dacă va face recurs sau nu. „Nu pot să zic că sunt mulțumit de soluția dată de instanță, atâta timp cât eu mă simt în continuare nevinovat, dat fiind faptul că victima, practic, mi-a sărit în față, fără să se asigure. Eu am făcut tot ce a fost omenește posibil ca să o evit. O să mă consult cu avocatul și o să decidem împreună dacă o să atac cu recurs”, a declarat Petre Nițu. 
   În rechizitoriul pe care procurorii l-au întocmit pe numele lui Nițu se arată că pe 9 mai 2012, în timp ce se deplasa cu mașina de serviciu pe Bulevardul Unirii din Focșani, la trecerea de pietoni de la Comisariat a accidentat o femeie, care traversa strada pe marcajul pietonal. Potrivit anchetatorilor, victima a avut nevoie de 30-35 zile de îngrijiri medicale. 
   Åžeful Gărzii de Mediu a povestit că se deplasa pe direcția centru-sud, împreună cu trei colegi. Ploua, iar pe șosea era apă, el deplasându-se cu 30-35 kilometri la oră. În apropierea trecerii de pietoni a observat că o femeie, care avea o pungă în cap și mergea cu capul în jos, s-a angajat în fugă în traversarea drumului. Nu a mai putut evita impactul și a acroșat-o. Din spusele medicilor, ea a suferit un traumatism cranio-cerebral acut închis cu hematom temporal stâng, traumatism toracic și contuzie la șoldul stâng. În fața procurorilor, victima a declarat că se constituie parte civilă cu 10.000 euro. 

6 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?