Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO: Colegiul Tehnic Auto, în sărbătoare


   Colegiul Tehnic Auto „Traian Vuia” din Focșani a sărbătorit ieri 36 de ani de învățământ în domeniul transporturilor și 23 de ani de la înființarea Grupului Åžcolar Auto, așa cum s-a numit unitatea de învățământ, în cadrul unei activități intitulate „Zilele Colegiului”. Într-o atmosferă de sărbătoare, vicepreședintele Consiliului Județean Ionel Cel-Mare a dorit să felicite colectivul de elevi și pe profesori. „Am venit cu o mare plăcere la aniversarea zilelor liceului. Încă de la început vreau să transmit salutul prietenesc și călduros al Consiliului Județean Vrancea, personal al președintelui Consiliului Județean, Marian Oprișan, al meu și al celorlalți colegi din cadrul Consiliului Județean Vrancea. Întotdeauna, ori de câte ori am fost invitat să particip la o activitate în cadrul unei instituții de învățământ, am răspuns cu plăcere și datorită faptului că la începutul carierei mele am fost cadru didactic. Iubim școala, iubim copiii, cadrele didactice, toți cei care se ocupă de educație. Sunteți și dumneavoastră conștienți că fără învățământ, fără o educație, societatea noastră nu poate progresa. Întotdeauna suntem și vom fi alături de dumneavostră și de Colegiul Tehnic Auto, cât și de celelalte instituții de învățământ din Vrancea, nu doar cu sufletul, ci și cu fapta”, a transmis Ionel Cel-Mare. 
   La eveniment au mai participat inspectorul școlar general Vasilica Zaharia și inspectorii școlari Mihail Fâsan și Ion Ionașcu. 
Tărâmul științei s-a mutat la Colegiul Auto
   De ziua lor, elevii și profesorii au participat la activități și ateliere  interactive. Astfel, cei mai talentați elevi, sub coordonarea cadrelor didactice, au prezentat oaspeților scenete pline de umor, dar și un moment de flash-mob. Activitățile s-au mutat apoi în sălile de clasă, unde elevii au luat parte la ateliere precum „Simulatorul auto”, unul dintre cele mai apreciate de altfel. Alții au realizat hărți sau au participat la lecții interactive de matematică. 
   De asemenea, „Science Land” a fost o altă activitate extrem de apreciată, care le-a dat elevilor șansa să pătrundă în lumea științei într-o manieră mult mai plăcută, prin realizarea unor experimente inedite. Aceste activități nu au fost atractive doar pentru elevii colegiului, ci și pentru elevii de gimnaziu care au vizitat ieri colegiul. „Mă interesează acest liceu și mi-aș dori să fiu elev aici pentru că mă intreresează să învăț puțină mecanică, dar și să am carnet de conducere. Îmi plac elevii de aici și simulatorul”, a spus Laurențiu Ștefana, elev al Åžcolii nr. 7 din Focșani. 
   Profilul transporturi, specialitatea auto, are în Vrancea o vechime de 33 de ani. În anul 1977, prin ordin de ministru, s-a înființat învățământul profesional auto. Cursurile și orele de instruire practică s-au desfășurat până în anul 1990 la Liceul Industrial Unirea. În 1990 a luat ființă, în Focșani, Grupul Åžcolar Industrial de Transporturi Auto, cu sediul în strada Cotești. Din 2010, această unitate de învățământ și-a schimbat titulatura în Colegiul Tehnic Auto „Traian Vuia”, fiind în topul celor mai bune unități de profil din țară. 

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?