Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

CAZARE DE SĂRBĂTORI (VI)


Hotelierii din țară au pregătit oferte variate pentru turiști în perioada sărbătorilor de iarnă, vizitatorii fiind întâmpinați cu mâncăruri tradiționale, grătar în zăpadă, plimbări cu sănii trase de cai, dar și saună sau baie cu lapte și miere. Deși litoralul nu este o destinație preferată de sărbători, și hotelierii și proprietarii de pensiuni de aici au pregătit oferte pentru turiști.
Sărbători pe litoral-prețuri de la 250 lei de persoană pentru două nopți de cazare la pensiune
   Hotelierii și proprietarii de pensiuni de pe litoral au pregătit și ei oferte de sărbători, mai ales pentru Revelion, iar prețurile încep de la 250 de lei de persoană pentru două nopți de cazare la o pensiune din Costinești. La un hotel de trei stele din Mamaia sejurul pornește de la 425 de lei.
   Ofertele pentru petrecerea unei minivacanțe de Crăciun pe Litoral sunt puține, cele mai multe fiind la pensiuni și vile care pot fi închiriate complet. Spre exemplu, pentru o vilă cu 12 camere, în Costinești, prețul este de 50 de lei de persoană pe noapte. Există și hoteluri care au oferte pentru Crăciun, unde turiștii trebuie să scoată din buzunar între 250 de lei de persoană pentru o cameră dublă, la un hotel de trei stele, și 650 de lei de persoană pentru o cameră dublă, pentru un pachet de patru nopți de cazare într-un hotel de patru stele. „Litoralul nu este o destinație preferată și prioritară pentru petrecerea sărbătorilor de iarnă de către turiștii români. În general, românii preferă ca sărbătorile de iarnă să le petreacă în destinații montane, la schi sau alte sporturi de iarnă sau aleg destinații externe. Pe litoral avem câteva hoteluri care vin cu pachete, exact pe măsura cererii. Foarte puțin de Crăciun, în general de Revelion. Crăciunul este o sărbătoare tradițională și românii fie stau acasă, alături de familii, fie merg la munte”, explică președintele Asocieției Litoral – Delta Dunării, Corina Martin.
   Astfel, pentru Revelion oferta este mai diversificată, prețurile pentru pachetele cu două și trei nopți de cazare plecând de la 400 de lei de persoană pentru o cameră dublă, într-un hotel de trei stele, bani în care intră și masa de Revelion. În stațiunea Mamaia, un hotel de trei stele a pregătit pachete de două, trei și patru nopți de cazare, în perioada 28 decembrie – 4 ianuarie, cu prețuri cuprinse între 425 de lei și 539 de lei de persoană pentru o cameră dublă. Tarifele includ cazare, mic dejun, cina festivă de Revelion, tombolă cu premii, formație live și foc de artificii la trecerea între ani. Tot în Mamaia, la un alt hotel de trei stele pachetul de Revelion include patru nopți de cazare cu demipensiune, petrecerea nopții dintre ani în restaurantul stabilimentului, dar și o petrecere cu măști, în 1 ianuarie, tariful fiind de 840 de lei de persoană.
   Prețurile cresc ușor la hotelurile de patru stele, unde pentru pachetele de două și trei nopți de cazare tarifele sunt cuprinse între 540 de lei și 630 de lei de persoană, acestea incluzând, pe lângă mic dejun și masa festivă de Revelion, concursuri de dans, saună și internet. „Hotelurile sunt câteva, într-adevăr, dar își umplu de obicei capacitatea de cazare. Românii care vin spre mare de Revelion sunt în general cei mai romantici ori cei care află în ultimul moment că pot să plece câteva zile de acasă și nu mai au timp să-și cumpere un pachet pentru o altă destinație. Sunt puține pentru că nu există cerere pentru mai mult”, precizează Corina Martin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?