Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Arbitrii vrânceni au bătut la penalty-uri campioana naţională


   În plin scandal al arbitrajului românesc, o competiție rezervată exclusiv „centralilor” și asistenților din toată țara a ținut atenția îndreptată asupra acestei categorii. AMF București a încercat să încălzească atmosfera organizând o competiție de minifotbal în care au fost implicate 25 de echipe formate numai din arbitri! Partidele de la ediția a XIII-a a „Cupei Prieteniei” au fost găzduite de sălile „Polivalenta” din Chiajna, „Sala Sporturilor” din Roșu și terenul acoperit din Chiajna, iar printre cele mai importante nume de arbitri s-au numărat Marius Avram, Istvan Kovacs, Aurel Onița și Cristina Dorcioman. 
   Sloganul competiției a fost „Pariem pe arbitraj corect”, pentru că sponsorul competiției a fost casa de pariuri PublicBet. Formația de fotbal a Colegiului Județean de Arbitri Vrancea a câștigat două meciuri și a pierdut alte două la Cupa Prietenia. În primul meci din grupa F, vrâncenii s-au impus cu 2-1 în fața echipei din Satu Mare după executarea loviturilor de departajare, după ce la finalul timpului regulamentar de joc scorul a fost egal, 1-1. 
   În a doua partidă, echipa Vrancei a cedat, 0-2 în fața echipei arbitrilor din Vîlcea, iar în ultimul joc din grupă, Vrancea a cedat, 0-5 în fața echipei din Teleorman, iar în finala pentru locurile 17-18, Vrancea a câștigat cu 3-0 prin neprezentarea echipei din Olt. Pentru selecționata Vrancei rămâne „performanța” de a-i administra singura înfrângere echipei campioane. Turneul a răsplătit visele fotbalistice ale celor ce s-au pregătit special pentru a câștiga trofeul, dar și dorința celor care au participat mai mult pentru mișcare și… socializare. 
   Dincolo de multele meciuri dintre cele 35 trupe prezente, cel mai atractiv moment al turneului a fost… banchetul, de sâmbătă seara, la care situația fotbalului și a arbitrajului românesc a fost dezbătută pe toate fețele.
Rezultate Grupa F:
Satu Mare – Vrancea 1-1 (1-2, după penalty-uri), Teleorman – Vâlcea 2-1, Vrancea – Vâlcea 0-2, Satu Mare – Teleorman 4-2, Teleorman – Vrancea 5-0, Vâlcea – Satu Mare 0-3. Clasament: 1. Satu Mare 7p; 2. Teleorman 6p; 3. Valcea 3p; 4. Vrancea 2p. 
Semifinale: Ialomița – Teleorman 4-0, Satu Mare – Harghita 1-1, 3-2 (după penalty-uri).
Finala mică: Teleorman – Harghita 1-1, 3-4 după executarea loviturilor de departajare.
Finala mare: Satu Mare – Ialomița 5-0.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?