Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

Ţăranii, verificaţi la impozitul din agricultură


   Fermierii vrânceni au plătit 2,34 milioane lei la bugetul statului reprezentând impozitul pe veniturile din agricultură. Termenul limită de plată pentru cea de a doua tranșă a impozitului pe veniturile din activități agricole impuse pe bază de norme de venit și a contribuției de asigurări de sănătate aferente este luni, 16 decembrie. Suma de plată calculată de finanțiști pentru acest impozit, în baza deciziilor de impunere emise, este de 3,1 milioane lei. 
   Åžeful Administrației Județene a Finanțelor Publice Vrancea, Marian Lungu, a declarat că finanțiștii vrânceni pregătesc o bază de date cu animalele deținute de fermieri, astfel încât să se poată verifica dacă datele declarate la Fisc sunt corecte. „Noi am început deja să luăm legătura cu medicii din circumscripțiile sanitar veterinare pentru a afla numărul real de animale”, a explicat Marian Lungu.   
   Finanțiștii au făcut și un apel către fermieri, pentru a evita plata dobânzilor și a penalităților de întârziere, să facă plățile până la data limită, respectiv 16 decembrie 2013. Ei arată că impozitul pe veniturile din activități agricole și contribuția de asigurări de sănătate poate fi achitat și la cele 61 unități administrativ teritoriale cu care AJFP are încheiate protocoale. Lista cu unitățile administrativ teritoriale la care se poate face plata este afișată pe site-ul instituției la secțiunea informații la zi. Până acum însă, fermierii se pare că au preferat să vină la ghișeele de la Focșni deoarece prin intermediul funcționarilor de la primării a fost încasată în contul impozitului pe veniturile agricole și a contribuțiilor de sănătate, suma de 39.913 lei.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?