Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Gălățeni prinși la furat de cablu la Măicănești


   Doi tineri din județul Galați au vrut să dea „buful” în Vrancea. În noaptea de 11 spre 12 decembrie, ei au venit cu o mașină pe raza satului Tătaru, comuna Măicănești, și au început să disloce cablurile de telefonie de pe stâlpi. Potrivit anchetatorilor, ei s-au urcat pe un stâlp și au legat de cablu o șufă. Celălalt capăt al șufei l-au legat de mașină. Urmau să pornească mașina, iar cablul s-ar fi desprins de pe stâlpi. Nu au reușit să rupă cablul, pentru că s-au speriat de farurile unei mașini, care trecea prin zonă. Prin urmare, au desfăcut șufa legată de mașină, apoi s-au ascuns într-o lizieră. După ce s-a făcut liniște, s-au întors la locul faptei și s-au chinuit să-și ducă planul la îndeplinire, folosindu-se și de o secure, pe care o aveau în mașină, dar nu au reușit. Au reușit să disloce 90 de metri de cablu, dar nu au putut să ia nimic cu ei.  
   Polițiștii din Măicănești au fost informați despre situație și au început verificările pentru a-i prinde pe cei doi. I-au găsit în trafic, pe raza localității, iar acum cei doi gălățeni sunt cercetați în stare de libertate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă la furt calificat. Dacă ar fi reușit să fure cablul, ar fi vândul cuprul din el și ar fi făcut o sumă frumușică de bani. Oamenii legii spun că  prejudiciul cauzat este de 4.000 lei. „La data de 11.12.2013, ora 01.20, polițiștii din Măicănești au fost sesizați despre faptul că persoane necunoscute, pe o distanță de 90 metri, au dislocat cablu telefonic de la linia aeriană a satului Tătaru cu scopul de a-l sustrage. În urma filtrelor rutiere instalate cu operativitate, pe raza comunei Măicănești a fost depistat în trafic un autoturism marca Ford, în care se aflau P. Cătălin-Florin (conducător auto) de 25 ani și L. Liviu-Ionuț de 27 ani, ambii din comuna Liești, județul Galați, suspecți de comiterea faptei. Prejudiciul cauzat este de 4000 de lei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă la furt calificat”, ne-a precizat inspectorul principal Bogdan Toader, purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea. 
   Și un bărbat din Sihlea este cercetat de oamenii legii. Din informațiile primite de la anchetatori reiese că acesta ar fi tăiat ilegal mai mulți arbori din pădurea Ocolului Silvic Dumitrești, valoarea prejudiciului creat fiind de peste 5.500 lei. „La data de 10.12.2013, polițiștii din Sihlea au documentat activitatea infracțională a lui M. Valentin-Iulian, de 22 ani, din localitate, care în perioada martie-noiembrie 2013 a sustras din pădurea OS Dumitrești cantitatea de 43 mc arbori esență salcâm, valoarea cumulată a prejudiciului 5.678,6 lei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tăiere ilegală de arbori și sustragere material lemnos”, a adăugat inspectorul principal Toader. 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?