Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623
Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623

Concursul Naţional al Meşteşugurilor Tradiţionale ”Pavel Terțiu” și Festivalul Naţional de Datini şi Obiceiuri de Iarnă, la Focșani


   La sfârșitul acestei săptămâni, focșănenii sunt invitați să participe la două manifestări care vor pune în prim plan meșteșugurile și tradițiile românești, în prag de Crăciun: Concursul Național al Meșteșugurilor Tradiționale „Pavel Terțiu” și Festivalul Național de Datini și Obiceiuri de Iarnă, organizate de Centrul Cultural și Consiliul Județean Vrancea.
    Vineri, 13 decembrie, începând cu ora 15.00, la Galeriile de Artă din Focșani, va avea loc vernisajul Expoziției-Concurs Național al Meșteșugurilor Tradiționale  „Pavel Terțiu”, ediția a VII-a.La această ediție vor participa cei mai talentați elevi ai claselor de meșteșuguri tradiționale, a școlilor populare de artă din Alba, Botoșani, Iași și Vrancea, la mai multe categorii: măști populare, prelucrarea metalului, crestături populare, instrumente, țesături, ouă încondeiate și icoane tradiționale.
   Al doilea eveniment important care va avea loc vineri, 13 decembrie, de la ora 17.00, în sala Balada din Focșani, este Festivalul Național de Datini și Obiceiuri de Iarnă, ediția a XIII-a.La festivalul-concurs care va fi organizat la Focșani vor participa grupuri (cete) de colindători, plugari, sorcove, stea, jieni, capră, mascați, din toate zonele etnofolclorice ale țării, cu o autentică tradiție privind conservarea și transmiterea datinilor și obiceiurilor de iarnă. Vor participa ansambluri folclorice și grupuri din județele: Arad, Bacău, Maramureș, Sibiu, Gorj, Suceava și Vrancea. Organizatorii evenimentului sunt Consiliul Județean Vrancea și Centrul Cultural Vrancea, în parteneriat cu Ansamblul Folcloric „Å¢ara Vrancei” și Muzeul Vrancei. Intrarea va fi liberă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?