Ediția: Luni 29 aprilie 2024. Nr. 6614
Ediția: Luni 29 aprilie 2024. Nr. 6614

Cinci luni cu suspendare după comiterea a patru infracțiuni


Un bărbat din Tătăranu, judecat pentru că nu a plătit pensia alimentară copiilor și a lovit-o pe fosta soție, a fost condamnat de magistrații Judecătoriei Focșani la cinci luni de închisoare cu suspendare. Mitică I., de 48 de ani, a fost acuzat și de alte infracțiuni în același dosar, respectiv furt și violare de domiciliu, după ce a intrat în gospodăria unei vecine, de unde a furat vin. 
Magistrații l-au condamnat pentru fiecare infracțiune în parte. Pentru abandon de familie a fost condamnat la cinci luni de închisoare cu suspendare, pentru că și-a lovit fosta nevastă a primit 250 de lei amendă, pentru furt – trei luni de închisoare cu suspendare, iar pentru violare de domiciliu a fost condamnat la trei luni de închisoare cu suspendare. 
După ce au tras linie și au făcut calculul, magistrații au aplicat inculpatului pedeapsa cea mai grea. „Contopește pedepsele de mai sus, inculpatul urmând a executa pedeapsa cea mai grea de 5 luni închisoare. (…) suspendă condiționat executarea pedepsei principale cu închisoarea și a pedepsei accesorii, pe durata termenului de încercare de 2 ani și 5 luni, (…), atrage atenția inculpatului asupra dispozițiilor (…) privind revocarea suspendării condiționate a executării pedepsei în cazul săvârșirii de către inculpat a unei alte infracțiuni pe durata termenului de încercare”, se arată în sentința de condamnare. Prin aceeași hotărâre, instanța a decis să confiște de la inculpat 10 lei, ceea ce reprezintă contravaloarea celor doi litri de vin pe care i-a furat de la vecina sa. 
Reamintim că Mitică a fost acuzat că începând cu data de 7 februarie 2012 nu a mai achitat cei 90 de lei pe care îi avea de dat pentru fiecare dintre fiicele sale. În octombrie 2012, în timp ce era sub influența băuturilor alcoolice, și-a lovit fosta soție, cu care locuiește în aceeași curte. Aceasta și-a permis să-i atragă atenția că a adus o persoană străină în casă. În ceea ce privește furtul, Mitică a intrat în gospodăria unei femei, la care lucrase anterior, și a sustras 20 de litri de vin. El susține că a luat doar doi litri, iar din cauza faptului că nu a pus bine cepul, vinul a curs pe jos. În fața procurorilor, Mitică a spus că nu a plătit pensia deoarece lucrează ocazional. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?