Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO: Spitalul Vidra nu are bani pentru combustibil


   Pacienții care vor fi internați în Spitalul Comunal Vidra riscă să înghețe de frig. Unitatea mai dispune de doar 6 tone de motorină care, potrivit managerului unității, Lăcrămioara David, ajung până cel târziu pe 10 ianuarie 2014, iar unitatea nu dispune de banii necesari pentru achiziționarea de combustibil. În prezent, centrala termică a spitalului este pornită doar pe perioada nopții, iar în timpul zilei saloanele în care sunt internați pacienții sunt încălzite fie cu ajutorul sobelor, fie cu calorifere electrice. Bolnavii nu se plâng de frig, atâta timp cât sunt calorifere sau sobe în funcțiune. „E bine. E cald. Dar dacă nu ar fi caloriferele ar fi foarte frig”, a declarat o pacientă internată în Secția de Chirurgie. 
  Managerul Lăcrămioara David spune că atât autoritatea locală, cât și Prefectura cunosc situația spitalului. „Seara dăm drumul la centrală, iar pe timpul zilei facem focul în sobe sau avem calorifere electrice. Mai avem 6 tone de combustibil, care ne ajung până pe 10 ianuarie, cu indulgență. Nu știm ce vom face. Am înștiințat și primăria, și Prefectura cu privire la situația în care ne aflăm. Lemne pentru sobe avem de la obști. În saloane e bine”, spune Lăcrămioara David. În saloanele în care sunt pacienți temperatura este acceptabilă, însă pe holuri și în cele în care nu este nicio persoană este la fel de frig ca afară.  
  Frig este și în Triajul Spitalului, unde, deși conducerea susține că există un calorifer electric, reporterii Monitorul de Vrancea au constatat pe viu că situația nu stă chiar așa. Managerul spune că va solicita ajutorul obștilor din zonă pentru a achiziționa o sobă mobilă. „Am discutat chiar dimineață la raportul de gardă problema cu căldura de la Triaj. Noi mai punem câte un calorifer electric, dar voi solicita ajutorul Obștilor, pentru că vrem să cumpărăm o sobă deplasabilă”, a adăugat managerul. 
Tot din cauza frigului și a lipsei de combustibil, în Secția de Pediatrie sunt funcționale doar trei saloane, care sunt încălzite cu sobe.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?