Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629
Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629

GALERIE FOTO: Spectacol de Ziua Unirii, la Școala Gimnazială „Angela Gheorghiu”


         Åžcoala Gimnazială „Angela Gheorghiu” din Adjud a fost gazda unui eveniment cultural special, închinat Zilei Naționale a României. Pornind de la realitatea istorică de acum 95 de ani, când Marea Unire strângea sub același drapel cele trei țări surori, cadrele didactice coordonatoare, împreună cu elevii, au organizat și desfășurat o activitate care să evidențieze specificul celor trei provincii străvechi: Ardealul, Moldova și Muntenia. Astfel, corul școlii, „Armonia”, a interpretat melodii patriotice, fiind apoi aduse în atenția tuturor celor prezenți repere din biografia unor personalități istorice care au contribuit la înfăptuirea unirii, precum și legende despre blazoanele fiecărei zone sau tricolorul românesc.
           Activitatea extracurriculară, derulată în holul mare al școlii, a fost întregită de Concursul de creații plastice și literare „Unirea în cuvânt și culoare”, menit să dezvolte sentimentul patriotic al elevilor, a căror implicare sinceră a fost răsplătită cu diplome și cu recunoștința coordonatorilor.
          Prichindeii de la clasele pregătitoare, îndrumați de învățătoarele Gavrilă Rodica și Tătărăscu Aurora, au marcat marele eveniment prin activități emoționante în cadrul proiectului educațional „Clubul prieteniei”. 
   „E scris pe tricolor: Unire!”

Români de pretutindeni chiar atunci veniră
La Alba-Iulia, sărbătorind Unirea, 
Căci visurile lor de veacuri își găsiră
Pe dealul lui Horea și Cloșca, împlinirea.

Două milenii de speranțe vrut-au
Să fie una, iar acum e faptă!
Că se-mplinesc nădejdile văzut-au
Într-un hotar, că România-i toată !”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?