Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Bărbaţii se fotografiază mai des cu telefonul mobil decât femeile


    Bărbații se fotografiază de două ori mai mult cu telefonul mobil decât femeile. Papa Francisc a intrat în joc, realizând primul „selfie” papal. Această modă a început să se impună recent în rândul bărbaților, deoarece aceștia consideră folosirea unui telefon inteligent pentru realizarea autoportretelor fotografice, publicate apoi online, o „vanitate acceptabilă”, conform psihologului comportamental Jo Hemmings. 
   Acest gen de fotografii pe care persoanele și le fac cu ajutorul telefonului mobil, pentru a le publica apoi pe rețelele de socializare, este cunoscut generic sub denumirea de „selfie”, care a fost desemnat recent cuvântul anului 2013 de editorii dicționarelor Oxford. 
   Unul dintre cele mai cunoscute „selfie” din acest an a fost autoportretul papei Francisc, care s-a fotografiat cu adolescenții la Vatican, realizând astfel primul „selfie papal” din istorie. „Selfies reprezintă o vanitate a vieții moderne. Bărbații au ajuns la jocul vanității mai târziu decât femeile. Aceștia fac autoportrete fotografice având în vedere tehnologia pe care o presupun, prin urmare o consideră o modalitate mai acceptabilă de a le da la iveală vanitatea”, a afirmat psihologul. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?