Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636
Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636

Dosar penal pentru că a bătut un cioban și cinci oi


   Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani au trimis în judecată un bărbat pentru comiterea infracțiunii de lovire și rele tratamente aplicate animalelor. El este acuzat că a bătut un om, dar și… cinci oi. Este vorba de Maricel A., de 31 de ani, din Nereju. De asemenea, în același dosar mai este acuzat de lovire sau alte violențe și ciobanul Grigore R., de 60 de ani, din Nistorești, care s-a bătut cu Maricel. 
   În actul prin care a fost sesizată instanța de judecată se arată că la data de 8 mai 2013, Grigore păzea o turmă de oi, care păștea în apropierea târlei lui Maricel. Cel mai probabil din cauza faptului că oile au intrat pe terenul lui Maricel, cei doi bărbați s-au luat la ceartă. De la ceartă la bătaie nu a mai fost decât un pas. Potrivit anchetatorilor, Maricel l-ar fi lovit pe Grigore în zona spatelui și a brațului stâng, astfel că ciobanul a avut nevoie de 30-35 de zile de îngrijiri medicale. La rându-i, acesta a ripostat și l-ar fi lovit pe Maricel peste cap și corp. Victime colaterale au fost cinci oi, care au fost lovite puternic de Maricel. Cinci dintre animale au avut nevoie de îngrijiri între 3 și 5 zile, oile fiind examinate de un medic veterinar. 
   Maricel a recunoscut fapta, dar a susținut că a fost provocat de Grigore care l-ar fi înjurat și a asmuțit câinii asupra sa. De partea cealaltă, Grigore a declarat că Maricel încerca să îi ia oile, motiv pentru care a ripostat. De altfel, ciobanul vrea de la cel care l-a bătut 7.000 de lei, în timp ce Maricel va preciza la instanță cuantumul pretențiilor pe care le are de la cioban. 
În fața judecătorului va veni și proprietarul oilor, care vrea să fie și el despăgubit cu suma de 1.000 de lei. Dosarul se află deja pe rolul Judecătoriei Focșani. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?