Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Elevi calificaţi la Olimpiada Naţională de Lingvistică


   Rezultatele obținute de elevii care au participat la Olimpiada de Lingvistică,  etapa județeană, ce a avut loc sâmbătă, la Colegiul Tehnic „Ion Mincu” și la Școala nr. 3 din Focșani, au fost făcute publice. Astfel, la nivel gimnaziu, la faza națională a olimpiadei s-au calificat Maria Oxana Anghel, din clasa a VII-a, de la Åžcoala Gimnazială „Åžtefan cel Mare” Focșani, care a obținut 84 de puncte. Ea a fost pregătită de profesoara de Limba Română Dobrița Tănase și de profesoara de Matematică Maria Ariton. La faza națională va merge și Alexandru Bejan, tot din clasa a VII-a, dar de la Liceul Teoretic „Emil Botta” din Adjud, care a acumulat 82 de puncte. El a fost pregătit de profesoara de Limba Română Alina Zoltan și de Cristian Stoleru, profesor de Matematică. În total, de la clasele de gimnaziu au participat la această competiție 160 de elevi de clasele a VII-a și a VIII-a. 
În ceea ce privește elevii de liceu, s-au calificat la faza națională Diana Apostu, din clasa a IX-a la Colegiul Național „Al. I. Cuza”, care a acumulat 83,5 puncte, și Åžtefan Åžandru, din clasa a X-a la aceeași unitate de învățământ, cu 82,5 puncte. Ambii elevi au fost pregătiți de profesoara de Matematică Daniela Sârghie, iar la Limba Română de Elena Mateiu, respectiv Mihaela Neagu. În total, la concurs au participat 120 de liceeni. Etapa națională a Olimpiadei de Lingvistică, pentru clasele VII-XII, se va desfășura la București, în perioada 31 ianuarie-2 februarie 2014. 
De asemenea, au fost făcute publice și rezultatele obținute la secțiunea de antrenament a elevilor de clasele a V-a și a VI-a pentru concursul „+/- Poezie”. Astfel, Alice Elena Ciontu, elevă în clasa a V-a la Colegiul Național „Al. I. Cuza”, a obținut premiul I cu 96 de puncte și califiarea la etapa națională. Pe locul II s-a clasat Alexandra Lățcan, elevă la Åžcoala Gimnazială „Åžtefan cel Mare” din Focșani, cu 94 de puncte, iar pe locul al III-lea Răzvan Apreutesei, de la Åžcoala Ion Basgan, care a acumulat 93 de puncte. De la clasa a VI-a, la etapa națională s-a calificat Paula Apetrei, de la Åžcoala „Duiliu Zamfirescu”, care a acumulat 98 de puncte. Pe locul II, cu 94 de puncte, s-a clasat Alina Nicoleta Tîrhoacă, de la aceeași unitate de învățământ, iar pe locul III, cu 92 de puncte, s-a clasat Andrei Anghel, de la Åžcoala Gimnazială „Ion Basgan”. 
La această competiție au participat 111 elevi de clasa a V-a și 125 de elevi de clasa a VI-a. Etapa națională a concursului „+/- Poezie” pentru elevii de clasele a V-a și a VI-a va avea loc la Focșani, în perioada 25-27 aprilie 2014.
Rezultatele la Olimpiada de lingvistica clasele VII-VIII le găsiți   AICI  
Rezultatele la Olimpiada de lingvistica clasele IX-XII le găsiți   AICI 
Rezultatele la Sectiunea de antrenament +-poezie clasele V-VI le găsiți  AICI

7 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?