Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621

VREMEA va continua să se răcească


      Marți 
Vremea va continua să se răcească, îndeosebi în regiunile extracarpatice. În sud-vestul și sudul țării cerul va fi mai mult noros și vor cădea precipitații pe arii relativ extinse. În cursul zilei acestea vor fi sub formă de ninsoare în Banat, mixte în Oltenia și Muntenia și mai ales ploi în Dobrogea, iar noaptea vor predomina ninsorile. În sud-vestul țării cantitățile de apă vor depăși izolat 15…20 l/mp, iar stratul de zăpadă nou depus va fi mai consistent. În Moldova și la munte înnorările vor fi temporare și local va ninge slab, iar în celelalte regiuni cerul va fi variabil și doar izolat vor mai fi fulguieli trecătoare, în prima parte a intervalului.  Vântul va avea unele intensificări în Câmpia de Vest și în regiunile extracarpatice, precum și la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 0 grade în nordul Moldovei și estul Transilvaniei și 7 grade pe litoral, iar cele minime se vor situa, în general, între -9 și 1 grad.
    Miercuri 
Vremea va deveni rece pentru sfârșitul lunii noiembrie. Cerul va fi mai mult noros în sud-vestul și sudul țării și, mai ales în cursul zilei, va ninge în Banat, Oltenia și local în Muntenia, în sudul Moldovei izolat va fulgui, iar în Dobrogea, pe arii restrânse, vor fi precipitații slabe mixte. Vântul va mai avea unele intensificări în estul și în sud-estul țării. Temperaturile maxime se vor încadra între -3 grade în depresiuni și 5 grade pe litoral, iar cele minime se vor situa, în general, între -11 și -2 grade.
Administrația Națională de Meteorologie a realizat o estimare a valorilor termice și a precipitațiilor ce se vor produce în intervalul 25 noiembrie – 8 decembrie, în fiecare regiune a țării. Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. 
    MOLDOVA
Până în intervalul 27-28 noiembrie, valorile termice vor fi în scădere accentuată, vremea devenind rece pentru această perioadă a anului. Astfel, media maximelor diurne va ajunge de la 9 grade la 0 grade, iar cea a minimelor nocturne, de la 7 grade la -6 grade. Apoi, după 2-3 zile de încălzire, până pe 8 decembrie vor fi temperaturi medii maxime în jurul a 3…4 grade și temperaturi medii minime între -3 si -1 grad, ceea ce semnifică un regim termic ușor mai rece decât în mod obișnuit în această perioada. 
În prima zi vor fi precipitații mixte, local însemnate cantitativ și cu precădere în vestul și nordul regiunii. Ulterior, probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi în general redusă, dar izolat vor fi posibile ninsori slabe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?