Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621

Un băiat de 15 ani, la volan cu acordul tatălui


    Două persoane, tată și fiu, sunt cercetate de polițiștii vrânceni pentru infracțiuni la regimul circulației rutiere. Fiul, care are doar 15 ani, este cercetat pentru că a condus un autoturism fără să aibă permis de conducere, iar tatăl său pentru că i-a dat mașina copilului să o conducă. 
 Cei doi veniseră la Sihlea de la București, acolo unde au domiciliul. Bărbatul a mers împreună cu fiul său la moară, la Sihlea, iar pe drum, copilul a insistat să-l lase să conducă mașina. Tatăl a cedat insistențelor fiului și l-a lăsat să se urce la volan chiar dacă știa că nu are acest drept. Nu au apucat să ajungă la moară pentru că mașina condusă de copil a fost trasă pe dreapta de polițiștii din Sihlea. 
 În urma verificărilor efectuate, oamenii legii au stabilit că băiatul este minor și că nu avea voie să condusă, dar și că cel care i-a dat mașina pe mână a fost chiar tatăl, care se afla și el în mașină. „La data de 23.11.2013, ora 10.00, polițiștii din Sihlea l-au depistat pe M S I., de 15 ani, în timp ce conducea un autoturism, fără a poseda permis de conducere. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că autoturismul aparține tatălui, fiindu-i încredințat minorului să-l conducă. Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii cu exactitate a modului de producere a evenimentului”, au transmis polițiștii. 
           Åžoferi cu alcool „la bord”
 Aceasta nu a fost singura infracțiune constatată de polițiști în trafic. Duminică după-amiază, în comuna Răcoasa, polițiștii au oprit în trafic o autoutilitară condusă de Gheorghe B., de 35 de ani, din comuna Cîmpuri. Șoferul mirosea a alcool, motiv pentru care a fost testat cu aparatul alcooltest. Rezultatul a fost de 0,45 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost dus la spital pentru probe de sânge și i s-a întocmit un dosar penal de cercetare. 
 Tot la sfârșitul săptămânii trecute, polițiștii rutieri l-au depistat pe DN 23, în comuna Nănești, pe Gheorghe C., de 55 ani, din localitate, în timp ce conducea un tractor fără să aibă permis de conducere. Și pe numele său a fost întocmit un dosar penal de cercetare. 
 Un alt șofer cercetat este Traian Adrian T., de 22 de ani, din comuna Slobozia Bradului. El a fost oprit în trafic la Dumbrăveni, duminică dimineață. Oamenii legii spun că el avea o alcoolemie de 0,41 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?